ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Λιονέλ Μέσι: Στα χνάρια του Τζόρνταν και του Μπέκαμ - Τα χρήματα που θα πάρει στην Ίντερ Μαϊάμι

Λιονέλ Μέσι: Στα χνάρια του Τζόρνταν και του Μπέκαμ - Τα χρήματα που θα πάρει στην Ίντερ Μαϊάμι
ΑΠΕ - ΜΠΕ

Ένας από τους ιδιοκτήτες της Ίντερ Μαϊάμι αποκάλυψε τα χρήματα που θα κερδίζει ετησίως ο Λιονέλ Μέσι από τη συμφωνία του με την Ίντερ Μαϊάμι.

Ο Λιονέλ Μέσι έκανε την μεγάλη έκπληξη του φετινού καλοκαιριού και αποφάσισε να συνεχίσει την καριέρα του στις ΗΠΑ και το MLS με την Ίντερ Μαϊάμι.

Ο Αργεντινός παγκόσμιος πρωταθλητής απέρριψε τη συναισθηματική πρόταση επιστροφής στη Μπαρτσελόνα, αλλά και ένα «χρυσό» συμβόλαιο με απολαβές 400.000.000 ευρώ που του προσέφερε η Αλ Χιλάλ.

Ωστόσο, η επιλογή της Ίντερ Μαϊάμι εκτός από την πρόκληση να αλλάξει το παγκόσμιο ποδόσφαιρο και να βάλει για τα καλά την Αμερική στο χάρτη του δίνει και υψηλό οικονομικό κίνητρο.

Αυτό αποκάλυψε ο συνιδιοκτήτης της ομάδας, Χόρχε Μας. Ο Αμερικανός επιχειρηματίας σε συνέντευξή του στην El Pais, έδωσε λεπτομέρειες για το συμβόλαιο του Λιονέλι Μέσι, τονίζοντας πως θα αμείβεται με «περίπου 50 με 60 εκατομμύρια τον χρόνο».

Παράλληλα, αποκάλυψε πως η προσπάθεια να πείσουν τον Αργεντινό σούπερ σταρ κρατάει εδώ και πάνω από τρία χρόνια! «Το 2019 αρχίσαμε να σκεφτόμαστε πώς θα μπορούσαμε να τον φέρουμε. Τρία χρόνια παλεύαμε. Τον 1,5 χρόνο πολύ έντονα. Πολλές συζητήσεις με τον Χόρχε Μέσι. Έκλεισε στα τέλη Μαΐου.

Ο Ντέιβιντ Μπέκαμ μίλησε με τον Λίο μόνο για το ποδοσφαιρικό κομμάτι, επειδή αγωνιζόταν ακόμα. Δεν θέλαμε να αισθάνεται πίεση. Μιλήσαμε στη Βαρκελώνη, στο Μαϊάμι, στο Ροσάριο, στην Ντόχα. Πέρασα όλο το Μουντιάλ στο Κατάρ, παρακολουθώντας την Αργεντινή. Το συμβόλαιο με την Apple ήταν πολύ σημαντικό για να κλείσει η συμφωνία», ανέφερε.

Μάλιστα, ο Χόρχε Μας πιστεύει πως ο Λιονέλ Μέσι μπορεί να βαδίζει στα χνάρια του Μάικλ Τζόρνταν και του Ντέιβιντ Μπέκαμ, να γίνει σημείο αναφοράς στις ΗΠΑ και να αλλάξει τον παγκόσμιο ποδοσφαιρικό χάρτι.

«Μπορεί να μετατρέψει το MLS σε ένα από τα 2-3 πιο μεγάλα πρωταθλήματα του κόσμου. Νομίζω ότι θέλει να αφήσει το σημάδι του και μπορεί να το κάνει πέρα από το ποδόσφαιρο. Όταν αποσυρθεί, θα έχει μετοχικό μερίδιο στον σύλλογο. Φαντάζομαι μια ζωή μετά το ποδόσφαιρο παρόμοια με του Ντέιβιντ ή του Μάικλ Τζόρνταν».

Τέλος, αναφέρθηκε και στις μεταγραφές που θα ακολουθήσουν, με σημαντικά ονόματα να είναι έτοιμα α πλαισιώσουν τον Αργεντινό: «Για εμάς ήταν πολύ κομβικό να περιβάλλουμε τον Λιονέλ Μέσι με παίκτες του επιπέδου του. Μιλάμε με τον Μπουσκέτς για περίπου έναν χρόνο. Θα υπάρξουν 2-3 μεταγραφές ακόμα. Μιλάμε με τον Τζόρντι Άλμπα. Ο Λουίς Σουάρες έχει συμβόλαιο με ρήτρα αποδέσμευσης, αλλά δεν ξέρω ακόμα τι θα συμβεί. Έχουμε μιλήσει και με τον Άνχελ ντι Μαρία, αλλά μάλλον θα υπογράψει αλλού».

Διαβάστε επίσης:

Η διαφορά δύο «κόσμων» - Στο NBA και φέτος οι κορυφαίοι παίκτες της Ευρώπης

Θρήνος στην Αργεντινή και τον Παναθηναϊκό - Πέθανε ο σπουδαίος Ρομπέρτο Αρτέμιο Γκραμάχο

Στην εντατική πρώην τεχνικός Ολυμπιακού και ΠΑΟΚ - Είχε τροχαίο οδηγώντας στο αντίθετο ρεύμα (vid)

Αλλάζει το οφσάιντ! Απόφαση που φέρνει «επανάσταση» στο σύγχρονο ποδόσφαιρο