ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

UEFA: Κοινό φάκελο για το Euro 2032 κατέθεσαν Ιταλία και Τουρκία

UEFA: Κοινό φάκελο για το Euro 2032 κατέθεσαν Ιταλία και Τουρκία
EPA/FABIO CIMAGLIA, ΑΜΠΕ

UEFA: Μία συνεργασία έκπληξη φαίνεται πως… ετοιμάζεται ενόψει του Euro 2023.

Σύμφωνα με τα όσα αποκαλύπτει το «ANSA», το ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων, οι ποδοσφαιρικές Ομοσπονδίες της Ιταλίας και της Τουρκίας κατέθεσαν κοινό φάκελο για την διοργάνωση του Euro 2032.

Μάλιστα, όπως αναφέρεται, οι δύο Ομοσπονδίες ήρθαν σε συμφωνία και κατέθεσαν ήδη τον φάκελο στην αρμόδια επιτροπή της UEFA, ενώ τη δεδομένη στιγμή, η συγκεκριμένη υποψηφιότητα εμφανίζεται ως το απόλυτο φαβορί.

«Πήραμε μία σημαντική απόφαση για το τουρκικό και το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο. Η συνεργασία μας με την ιταλική ομοσπονδία δείχνει τις αξίες φιλίας και συνεργασίας στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο», υποστήριξε ο Μεχμέτ Μπουγουκεκσί, πρόεδρος της Ομοσπονδίας της Τουρκίας.

Και συνέχισε: «Η κοινή υποψηφιότητα είναι μέρος της κοινής μας κουλτούρας και τις ιστορικές ρίζες που μας ενώνουν εδώ και αιώνες. Εκτιμώ ότι θα δυναμώσουν την ήδη υπάρχουσα συνεργασία ανάμεσα στις δύο μεσογειακές χώρες και θα χτίσει μία σημαντική γέφυρα για το μέλλον του ποδοσφαίρου μας».

Η απόφαση της UEFA για την ανάθεση της διοργάνωσης του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος του 2032 θα ληφθεί στις 10 Οκτωβρίου, όταν θα συνεδριάσει η εκτελεστική επιτροπή και θα αποφασίσει επί του θέματος.

Σχετικές ειδήσεις