ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

ΑΕΚ - Ντιναμό Ζάγκρεμπ: Αναβολή του αγώνα αποφάσισε η UEFA

ΑΕΚ - Ντιναμό Ζάγκρεμπ: Αναβολή του αγώνα αποφάσισε η UEFA

Την αναβολή της αναμέτρησης ΑΕΚ - Ντιναμό Ζάγκρεμπ αποφάσισε η UEFA μετά τη δολοφονία του 22χρονου φιλάθλου στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Τα θλιβερά επεισόδια που έλαβαν χώρα στη Νέα Φιλαδέλφεια μετά την επιδρομή 150 χούλιγκανς της Ντιναμό Ζάγκρεμπ, είχαν ως αποτέλεσμα τη δολοφονία ενός 22χρονου φιλάθλου της ΑΕΚ και τον τραυματισμών δεκάδων ανθρώπων.

Στη σύσκεψη ασφαλείας που πραγματοποιήθηκε το πρωί της Τρίτης (8/8) στην OPAP Arena, η οποία διεξήχθη σε κλίμα μεγάλης έντασης, αποφασίστηκε από την UEFA η αναβολή της αναμέτρησης.

Πλέον, αναμένεται η επίσημη ανακοίνωση με τις λεπτομέρειες της απόφασης της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας. Πότε και αν θα γίνει δηλαδή το παιχνίδι και υπό ποιες προϋποθέσεις.

Επεισόδια στη Νέα Φιλαδέλφεια: Η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ

Η Ελληνική Αστυνομία παραδέχθηκε ότι υπήρχαν και Έλληνες συνεργοί στη χθεσινοβραδινή (07/08) επίθεση οπαδών της Ντιναμό Ζάγκρεμπ, από την οποία σκοτώθηκε ένας οπαδός της ΑΕΚ και τραυματίσθηκαν ακόμη εννέα.

Τα επεισόδια που προκλήθηκαν έξω από την OPAP Arena – «Αγιά Σοφιά» χθες το βράδυ (07/08) πραγματοποιήθηκαν με συμμετοχή και Ελλήνων χούλιγκαν, σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση της Ελληνικής Αστυνομίας, στην οποία τονίσθηκε ότι πλέον, ο αριθμός των συλληφθέντων ανέρχεται σε 98.

Στα επεισόδια πρωταγωνίστησαν χούλιγκαν της Ντιναμό Ζάγκρεμπ, οι οποίοι ταξίδεψαν στην Ελλάδα παρά την απαγόρευση μετακίνησης οπαδών που είχε ανακοινωθεί εν όψει του σημερινού (08/08) παιχνιδιού της ΑΕΚ με τον κροατικό σύλλογο, για τον 3ο προκριματικό γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ.

Οι 98 συλληφθέντες για τα δολοφονικά επεισόδια κατηγορούνται –αρχικά– για παραβίαση των διατάξεων του νόμου περί Αθλητικής, ενώ, δεν αποκλείεται για ορισμένους από αυτούς η κατηγορία να «βαρύνει», δεδομένου ότι υπάρχει νεκρός από τα επεισόδια.

Επεισόδια στη Νέα Φιλαδέλφεια: Πολυεθνική ήταν η ομάδα χούλιγκαν της Ντιναμό Ζάγκρεμπ

Η πλειονότητα των 96 συλληφθέντων οπαδών μετά τη χθεσινοβραδινή (07/08) επίθεση στη Νέα Φιλαδέλφεια, από την οποία σκοτώθηκε ένας οπαδός της ΑΕΚ και τραυματίσθηκαν ακόμη εννέα, είναι Κροάτες.

Τα επεισόδια που προκλήθηκαν έξω από την OPAP Arena – «Αγιά Σοφιά» χθες το βράδυ (07/08) πραγματοποιήθηκαν με συμμετοχή και Ελλήνων χούλιγκαν. Στα επεισόδια πρωταγωνίστησαν χούλιγκαν της Ντιναμό Ζάγκρεμπ, οι οποίοι ταξίδεψαν στην Ελλάδα παρά την απαγόρευση μετακίνησης οπαδών που είχε ανακοινωθεί εν όψει του σημερινού (08/08) παιχνιδιού της ΑΕΚ με τον κροατικό σύλλογο, για τον 3ο προκριματικό γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ.

Για τις βίαιες συμπλοκές, έχουν συλληφθεί:

87 Κροάτες, εκ των οποίων οι 5 νοσηλεύονται στον Ερυθρό Σταυρό.

5 Έλληνες, εκ των οποίων οι 3 νοσηλεύονται στον Ερυθρό Σταυρό.

1 Αυστριακός.

1 Βόσνιος.

1 Αλβανός.

1 Γερμανός.

Οι 96 συλληφθέντες για τα δολοφονικά επεισόδια κατηγορούνται –αρχικά– για παραβίαση των διατάξεων του νόμου περί Αθλητικής, ενώ, δεν αποκλείεται για ορισμένους από αυτούς η κατηγορία να «βαρύνει», δεδομένου ότι υπάρχει νεκρός από τα επεισόδια.

Γεραπετρίτης για Νέα Φιλαδέλφεια: Θλιβερός κρίκος σε μια αλυσίδα οπαδικής βίας

Ως «θλιβερό κρίκο σε μια αλυσίδα οπαδικής βίας», σχολίασε ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Γεραπετρίτης το αιματηρό επεισόδιο στη Νέα Φιλαδέλφεια, με θύμα έναν 29χρονο, έξω από την OPAP ARENA.

Μιλώντας στην ΕΡΤ ο Γιώργος Γεραπετρίτης τόνισε ότι εάν υπάρχει οποιαδήποτε ευθύνη της ΕΛΑΣ σε επιχειρησιακό επίπεδο, θα αποδοθεί, ενώ δήλωσε ότι πρέπει να αλλάξει η νοοτροπία της συλλογικής βίας.

«Υπήρχε μια απαγόρευση από την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία. Η κίνηση των οπαδών έγινε ατομικά. Το μέτρο της απαγόρευσης μετακίνησης εδώ λειτούργησε διαφορετικά. Εδώ είχαμε το ακριβώς αντίθετο αποτέλεσμα» σχολίασε για τους Κροάτες οπαδούς που ήρθαν με ιδιωτική αυτοπομπή προκαλώντας επεισόδια έξω από το γήπεδο της ΑΕΚ.