ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Άρης-Ντιναμό Κιέβου 1-0: Έφερε την πρόκριση στα μέτρα του!

Άρης-Ντιναμό Κιέβου 1-0: Έφερε την πρόκριση στα μέτρα του!

Ώριμη εμφάνιση και δίκαιη νίκη του Άρη με γκολ-πέναλτι του Πάλμα, τον στέλνει στο Βουκουρέστι με πολλές πιθανότητες για να είναι αυτός που θα φτάσει στα πλέι οφ.

Μεστός στο παιχνίδι του, με διάστημα πίεσης τη στιγμή που έπρεπε κόντρα στη Ντιναμό Κιέβου και τελικά δίκαιος νικητής ο Άρης! Οι «κίτρινοι» στο «Κλεάνθης Βικελίδης» έκαναν αυτό που έπρεπε και με το γκολ πέναλτι του Λουίς Πάλμα, πήραν προβάδισμα πρόκρισης απέναντι στους Ουκρανούς (1-0).

Οι Θεσσαλονικείς είχαν τον έλεγχο σε ένα ματς χωρίς πολλά ρίσκα μέχρι τη στιγμή που σκόραραν. Οι ευκαιρίες ήταν μοιρασμένες ουσιαστικά, αλλά υπήρξε ένα πιεστικό πεντάλεπτο με τους γηπεδούχους να απειλούν και τελικά να δικαιώνονται με το πέναλτι που έφερε το γκολ και τη συγκίνηση. Κι αυτό γιατί ο Πάλμα αφιέρωσε το τέρμα στον δολοφονημένο Μιχάλη, με μπλούζα που είχε το όνομά του και την ηλικία του (29).

Η Ντιναμό Κιέβου πίεσε από εκεί και πέρα, αλλά ήταν άστοχη σε δύο καλές ευκαιρίες που είχε και έτσι το σκορ δεν άλλαξε δίνοντας πλεονέκτημα ενόψει της ρεβάνς στο Βουκουρέστι στην Ελληνική ομάδα. Μάλιστα στο τέλος ο Μενέντεζ θα μπορούσε να φέρει ένα «καθαρό» σκορ, αλλά έχασε μεγάλη ευκαιρία.

Το ματς άρχισε με τον Άρη να είναι πιο απειλητικός, έχοντας τα σουτ των Μοντόγια και Πάλμα που δεν βρήκαν στόχο. Το ματς συνέχιζε με ιδιαίτερη προσοχή για τις δύο ομάδες πάντως και χωρίς περιττά ρίσκα. Η πρώτη μεγάλη στιγμή ήρθε για τους γηπεδούχους στο 24’, όταν ο Κάρλσον βγήκε τετ α τετ αλλά αστόχησε και έτσι έμεινε το 0-0.

Οι Ουκρανοί που έδειχναν να τα έχουν χαμένα, στο τελευταίο τέταρτο του πρώτου μέρους αύξησαν την πίεσή τους. Κι έτσι είχαν τη δική τους μεγάλη στιγμή στο 44’. Αλλά ο Γιαρμολένκο είδε το σουτ που επιχείρησε μέσα απ’ την περιοχή να κοντράρει και να μην ανησυχεί τον Κουέστα. Κάπως έτσι οδηγήθηκε το παιχνίδι στην ανάπαυλα χωρίς σκορ και χωρίς πολλές συγκινήσεις.

Ανάλογα συντηρητικά άρχισε και το δεύτερο μέρος, με ένα σουτ του Μορόν και μια κεφαλιά του Γιαρμολένκο που δεν απείλησαν. Η πρώτη καλή ευκαιρία ήρθε για τον Άρη στο β’ μέρος στο 63’, όταν ο Μοντόγια έγινε κάτοχος αλλά δεν κατάφερε να σκοράρει από πλεονεκτική θέση.

Οι «κίτρινοι» έφτασαν ακόμη πιο κοντά στο γκολ δύο λεπτά μετά. Ο Μορόν σέντραρε, ο Νταρίντα αφύλακτος πήρε την κεφαλιά, με την μπάλα να περνάει εκτός! Αλλά η πίεση του Άρη δε σταμάτησε κι έφερε αποτέλεσμα. Στο 67’ από κεφαλιά του Φαμπιάνο η μπάλα βρήκε το χέρι Ουκρανού. Ο διαιτητής υπέδειξε το πέναλτι και ο Πάλμα το μετέτρεψε σε γκολ για το 1-0!

Μάλιστα ο επιθετικός του Άρη αφιέρωσε το γκολ στον δολοφονημένο Μιχάλη Κατσουρή, με φανέλα που είχε το όνομά του.

Από το σημείο εκείνο οι Θεσσαλονικείς άφησαν χώρο στη Ντιναμό. Οι Ουκρανοί πήραν μέτρα κι έγιναν απειλητικοί. Στο 75’ οι Ουκρανοί έφτασαν κοντά στο γκολ, αλλά ο Σαπαρένκο αστόχησε από κοντά με το 1-0 να παραμένει.

Η ομάδα του Κιέβου έφτασε κοντά στην ισοφάριση και στο 89’. Ο Γιαρμολένκο ήταν ο τελικός αποδέκτης όμως δεν κατάφερε να σκοράρει.

Η τελευταία φάση του αγώνα άνηκε στον Άρη στο τέλος των καθυστερήσεων. Ο Μενέντεζ από κοντά είχε τη δυνατότητα να κάνει το 2-0, αλλά δεν τα κατάφερε και σπατάλησε τη δυνατότητα να δώσει μισή πρόκριση στην ομάδα του. Αλλά ακόμη κι έτσι με αυτό το 1-0, ο Άρης έδειξε πως μπορεί κόντρα σε αυτή τη Ντιναμό Κιέβου με τη ρεβάνς στη Ρουμανία.

Άρης (Τερζής): Κουέστα, Μοντόγια, Φαμπιάνο, Οντουμπάτζο, Φεράρι, Ζουλ, Τζούρασεκ (Ρουπ 58'), Νταρίντα (Πάβισιτς 82'), Κάρλσον (Μενέντες 58'), Πάλμα (Ματαρίτα 76'), Μορόν

Ντιναμό Κιέβου (Λουτσέσκου): Μπούστσαν, Τίμτσικ, Ποπόφ, Σιρότα, Ντούμπνιτσακ, Σίντορτσουκ (Βράζχο 82'), Σαπαρένκο (Σεπέλεφ 81'), Γιαρμολένκο, Καμπάϊεφ (Βολόσιν 82'), Μπουγιάλσκι, Μπενίτο