ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Super League, Ολυμπιακός – Άρης 4-1: Ο Ελ Κααμπί έκανε τη διαφορά στην τέταρτη «τεσσάρα» του!

Ολυμπιακός - Άρης Super League
EUROKINISSI

Super League: Ο Ολυμπιακός είδε τον Άρη να του βάζει… ζόρια, αλλά ο Αγιούμπ Ελ Κααμπί απλοποίησε την κατάσταση κι οι «ερυθρόλευκοι» σημείωσαν τέσσερα γκολ (4-1) στα ισάριθμα τελευταία ματς πρωταθλήματος στο «Γ. Καραϊσκάκης».

Ο Μαροκινός επιθετικός σημείωσε δύο γκολ σε διάστημα οκτώ λεπτών και μετέτρεψε τον αγώνα από ντέρμπι σε… παράσταση για έναν ρόλο, με τον Ολυμπιακό να παίρνει τη νίκη με 4-1.

Οι παίκτες του Ντιέγκο Μαρτίνεθ βρήκαν γκολ στο πρώτο μέρος με αυτογκόλ του Μπράμπετς, αλλά από εκεί και πέρα δεν μπόρεσε να «καθαρίσει» το ματς. Ο Άρης βρήκε γκολ με την έναρξη του δεύτερου ημιχρόνου κι έχασε τεράστια ευκαιρία με τον Νταρίντα λίγο αργότερα, για να πάρει προβάδισμα.

Αυτό δεν έγινε αφού η μπάλα χτύπησε στο δοκάρι κι από εκεί και πέρα ανέλαβε δράση ο Ελ Κααμπί, με τον Ολυμπιακό να κυριαρχεί και να χάνει και πέναλτι με τον Φορτούνη στο 90’.

Η εξέλιξη του Ολυμπιακός - Άρης

Οι «ερυθρόλευκοι» πήραν από νωρίς την κατοχή, η οποία έφτασε πάνω από το 62%. Δεν μπόρεσαν, πάντως, να δημιουργήσουν κλασικές ευκαιρίες, μέχρι να ανοίξουν το σκορ.

Αυτό συνέβη και με τη βοήθεια της τύχης στο 21ο λεπτό, όταν οι παίκτες του Μαρτίνεθ ξεδιπλώθηκαν όμορφο στην αντεπίθεση, ο Μασούρας έκανε το γύρισμα από τα δεξιά, η μπάλα χτύπησε στο πόδι του Μπράμπετς και κατέληξε στα δίχτυα του Κουέστα. Το κακό βράδυ για τον αμυντικό του Άρη συνεχίστηκε, καθώς στο 37’ έγινε αναγκαστική αλλαγή, λόγω ενοχλήσεων που ένιωσε.

Ο Ολυμπιακός δεν μπόρεσε να εκμεταλλευτεί το μομέντουμ που του έδωσε το γκολ και μετά την ανάπαυλα είδε τον Άρη να βρίσκει γκολ ισοφάρισης. Ο Μάντζιος έβαλε τον Πάρντο στη θέση του Οντουμπάτζο στο ημίχρονο κι εκείνος στο 47’, με τρομερό σουτ έξω από την περιοχή, έκανε το 1-1.

Οι «κίτρινοι» έχασαν μεγάλη ευκαιρία να γυρίσουν τούμπα το ματς στο 53ο λεπτό, καθώς έπειτα από εξαιρετική αντεπίθεση ο Σουλεϊμάνοφ έβγαλε τετ-α-τετ τον Νταρίντα. Ο Τσέχος έκανε ωραίο πλασέ, αλλά η μπάλα χτύπησε στην εσωτερική πλευρά του αριστερού δοκαριού.

Ο Μαρτίνεθ έβαλε στο 56ο λεπτό τους Μοντένσε, Μπιελ και βοήθησε την ομάδα του να ανεβάσει την απόδοση της. Η ποιότητα των «ερυθρόλευκων» έκανε τη διαφορά, με τον Ελ Κααμπί να εξελίσσεται σε πρωταγωνιστή, καθώς σημείωσε δύο τέρματα σε οκτώ λεπτά.

Μετά την εκτέλεση κόρνερ του Φορτούνη στο 62’, πήρε την κεφαλιά μέσα από δύο αντιπάλους κι έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, ενώ στο 70ο λεπτό «κλείδωσε» τη νίκη για τον Ολυμπιακό. Ο Μαροκινός επιθετικός αξιοποίησε το γύρισμα του Ροντινέι κι έκανε το 3-1.

Από εκεί και πέρα, οι «ερυθρόλευκοι» κυριάρχησαν απόλυτα και βρήκε τέταρτο γκολ με τον Γιόβετιτς στο 84’. Στο 90ο λεπτό, ο Φορτούνης έχασε την ευκαιρία να «σφραγίσει» την πολύ καλή εμφάνιση του με γκολ, καθώς ο Κουέστα απέκρουσε με τα πόδια την εκτέλεση πέναλτι του.

Διαιτητής: Μοχάμεντ Αλ-Χακίμ (Σουηδία)
Κίτρινες: Κίνι, Καμαρά
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Ντιέγκο Μαρτίνεθ): Πασχαλάκης, Ροντινέι, Ρέτσος (78’ Ντόη), Φρέιρε, Κίνι (74’ Ορτέγα), Έσε, Μαντί, Φορτούνης, Σολμπάκεν (55’ Ποντένσε), Μασούρας (55’ Μπιέλ), Ελ Κααμπί (78’ Γιόβετιτς).
ΑΡΗΣ (Άκης Μάντζιος): Κουέστα, Ματαρίτα, Μπράμπετς (37’ λ.τρ. Βέλεθ), Φαμπιάνο, Οντουμπάτζο (46’ Πάρδο), Νταρίντα, Βερστρέτε (88’ Ζιλ), Σουλεϊμάνοφ (71’ Κάρλσον), Μοντόγια, Μενέντες (71’ Ζαμόρα), Μορόν.

Σχετικές ειδήσεις