ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Απίστευτο ρεκόρ κερδών για την Μπαρτσελόνα

Απίστευτο ρεκόρ κερδών για την Μπαρτσελόνα

Οι «μπλαουγκράνα»… έσπασαν όλα τα κοντέρ εσόδων και κερδών μετά φόρων, με περισσότερα από 300 εκ. ευρώ να μένουν στα ταμεία της.

Το οικονομικό έτος 2022-23 βρίσκει την Μπαρτσελόνα με ένα τεράστιο χαμόγελο. Κι αυτό λόγω της εκπληκτικής δουλειάς που έγινε σε οικονομικό επίπεδο, φτάνοντας σε σημείο να καταγράψει το κλαμπ ιστορικό ρεκόρ εσόδων που φτάνει τα 304.000.000 ευρώ.

Αυτό φανερώθηκε απ’ τον ισολογισμό του οικονομικού έτους 2022-23, αναφορικά με τα κέρδη μετά φόρων. Όλα αυτά μετά από μια μεγάλη περίοδο ύφεσης για τους Καταλανούς, ειδικά μετά την πανδημία που τους «πλήγωσε» οικονομικά και αναγκάστηκαν να προχωρήσουν σε μεγάλες περικοπές. Η οικονομική εξυγίανση πέτυχε, με το κλαμπ να γλιτώνει τη διάλυση!

Ένα χρόνο πριν τα κέρδη της Μπαρτσελόνα ήταν λίγο κάτω από 100 εκ. ευρώ και ο προϋπολογισμός της προέβλεπε πως το ποσό θα αυξηθεί σημαντικά. Τα κέρδη μετά φόρων ξεπέρασαν ακόμη και τις προσδοκίες των «μπλαουγκράνα» πάντως. Τα λειτουργικά έσοδα φτάνουν τα 1.259.000.000 και τα λειτουργικά έξοδα τα 1.165.000.000.

Τα έσοδα από εμπορικές συμφωνίες αυξήθηκαν κατά 4%, συγκριτικά με την τελευταία σεζόν προ πανδημίας. Μόνο από τα επίσημα καταστήματα της ομάδας (Barca stores) τα κέρδη του συλλόγου ανέρχονται στα 100 εκ. ευρώ. Ποσό ρεκόρ.