ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

UEFA: Η Ρωσία δεν θα λάβει μέρος στα προκριματικά του Euro U17 - Οι 12 χώρες που έβαλαν «stop»

UEFA Ρωσία
EPA/LAURENT GILLIERON

UEFA: Η Εκτελεστική Επιτροπή της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδία δεν πήρε ομόφωνη απόφαση κι ως εκ τούτου η επιστροφή της Ρωσίας πήρε, προς το παρόν, παράταση.

Στον «πάγο» μπήκε για την ώρα η πρόθεση υψηλόβαθμων στελεχών της UEFA, για επιστροφή της Ρωσίας στις διοργανώσεις.

Η αρχή θα γινόταν από τα προκριματικά του Euro U17 σε άντρες και γυναίκες, αλλά το σχέδιο δεν προχώρησε. Σύμφωνα με το «Associated Press», 12 από τις 55 ευρωπαϊκές ομοσπονδίες – μέλη της UEFA ξεκαθάρισαν ότι εξακολουθούν να αρνούνται να αγωνιστούν κόντρα στη Ρωσία.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, οι χώρες είναι οι εξής: Λιθουανία, Ουκρανία, Πολωνία, Αγγλία, Ρουμανία, Εσθονία, Λετονία, Φινλανδία, Σουηδία, Δανία, Νορβηγία και Ισλανδία.

Όπως αναφέρεται στα πρακτικά της συνεδρίασης της Εκτελεστικής Επιτροπής: «Το σημείο της ημερήσιας διάταξης αποσύρθηκε, καθώς δεν βρέθηκε τεχνική λύση για να επιτραπεί στις ρωσικές ομάδες να αγωνιστούν».

Η UEFA, πάντως, έχει ξεκινήσει το τελευταίο διάστημα να διερευνά τη σταδιακή επιστροφή της Ρωσίας στις διοργανώσεις νέων ανδρών και γυναικών, μετά τον αποκλεισμό λόγω του πολέμου στην Ουκρανία. Αυτή τη φορά δεν συνέβη, αλλά μοιάζει αρκετά πιθανό να γίνει στο άμεσο μέλλον.

Σχετικές ειδήσεις