ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Εθνική Ελλάδας: Η δεύτερη ευκαιρία μέσω του Nations League - Έτσι θα πάει στο Euro 2024

Εθνική Ελλάδας: Η δεύτερη ευκαιρία μέσω του Nations League - Έτσι θα πάει στο Euro 2024

Η Εθνική Ελλάδας δεν τα κατάφερε με την Ολλανδία στην «OPAP Arena», αλλά έδειξε ότι μπορεί να τα καφέρει να βρεθεί στο Euro 2024, μέσω της δεύτερης ευκαιρίας του Nations League.

Η Εθνική Ελλάδας είχε μπροστά της μια τεράστια πρόκληση για απευθείας πρόκριση στα τελικά του Euro 2024 κόντρα στην Ολλανδία, αλλά δεν τα κατάφερε.

Οι διεθνείς έκαναν κατάθεση ψυχής, ο Οδυσσέας Βλαχοδήμος έπιανε τα… άπιαστα, αλλά στο τέλος το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα έμεινε με άδεια χέρια.

Η Ολλανδία «κλείδωσε» το δεύτερο εισιτήριο για το Euro 2024 από τον 2ο όμιλο, αφήνοντας στην τρίτη θέση την Ελλάδα.

Πλέον, όμως, η Εθνική θα έχει μια δεύτερη ευκαιρία να βρεθεί στα γήπεδα της Γερμανίας, μέσω των playoffs του Nations League.

Οι διεθνείς θα κληθούν να αντιμετωπίσουν ομάδες της League C που δεν κατάφεραν να περάσουν μέσω των προκριματικών.

Έτσι, με τα τωρινά δεδομένα (τα οποία δύσκολα θα αλλάξουν), η Εθνική Ελλάδας θα υποδεχθεί στην OPAP Arena το Καζακστάν στον έναν από τους δύο ημιτελικούς στις 21 Μαρτίου και εφόσον η «γαλανόλευκη» περάσει στον τελικό των play off που θα διεξαχθεί στις 26 Μαρτίου, θα γίνει κλήρωση για το αν θα είναι γηπεδούχος ή φιλοξενούμενη.

Αναλυτικά:

21 Μαρτίου 2024

  1. Γεωργία - Λουξεμβούργο
  2. Ελλάδα - Καζακστάν

26 Μαρτίου 2024

  • Τελικός (Νικητής 1 – Νικητής 2)

Επιλαχούσες: Αζερμπαϊτζάν, Κόσοβο, Βουλγαρία, Νησιά Φερόε, Σκόπια, Βόρεια Ιρλανδία, Κύπρος, Λευκορωσία, Λιθουανία, Γιβραλτάρ, Εσθονία. Απευθείας πρόκριση από τη League C μέσω των προκριματικών έως τώρα: Τουρκία, Σλοβακία