ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Επιφυλακή σε Γαλλία κι Αγγλία μετά την επίθεση στις Βρυξέλλες - Αυξημένα μέτρα σε Γουέμπλεϊ και Λιλ

Επιφυλακή σε Γαλλία κι Αγγλία μετά την επίθεση στις Βρυξέλλες - Αυξημένα μέτρα σε Γουέμπλεϊ και Λιλ
ΑΠΕ - ΜΠΕ

Ανησυχία και αυξημένα μέτρα ασφαλείας σε Γαλλία και Αγγλία ενόψει των αγώνων με Σκωτία και Ιταλία, αντίστοιχα, μετά την τρομοκρατική επίθεση στις Βρυξέλλες.

Στην εξουδετέρωση του τζιχαντιστή που έσπειρε το θάνατο στο κέντρο των Βρυξελλών, σκοτώνοντας δύο άτομα, προχώρησαν οι βελγικές Αρχές.

Μάλιστα, εντοπίστηκε και το όπλο που χρησιμοποίησε ο εξτρεμιστής το βράδυ της Δευτέρας, από το οποίο έχασαν τις ζωές τους δύο Σουηδοί.

Ο δράστης ο οποίος ισχυρίστηκε ότι είναι μέλος του Ισλαμικού Κράτους σε πολλά βίντεο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ταυτοποιήθηκε και «εξουδετερώθηκε» από τις αρχές.

To βράδυ της Δευτέρας (16/10) άνοιξε πυρ με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους δύο Σουηδοί και να τραυματιστεί ένας ακόμη, λίγο πριν την έναρξη του ποδοσφαιρικού αγώνα μεταξύ των εθνικών ομάδων Βελγίου και Σουηδίας.

Απόψε (17/10, 22:00) η εθνική ομάδα της Γαλλίας, που είναι αντίπαλος της Ελλάδας στα προκριματικά του Euro 2024, θα υποδεχθεί σε φιλική αναμέτρηση την Σκωτία, με τις δύο ομάδες να έχουν ήδη προκριθεί στην τελική φάση.

Ο αγώνας θα διεξαχθεί στο «Stade Pierre-Mauroy», κοντά στην πόλη Λιλ, που βρίσκεται στην Βόρεια Γαλλία και στα σύνορα με το Βέλγιο. Και η χθεσινοβραδυνή τρομοκρατική επίθεση στις Βρυξέλλες έχει προκαλέσει έντονη ανησυχία.

Στο πλαίσιο αυτό, οπως αποκαλύπτει η γαλλική ιστοσελίδα «France Info», η αποψινή αναμέτρηση θα διεξαχθεί υπό αυξημένα μέτρα ασφαλείας, καθώς ο Γάλλος υπουργός Εσωτερικών, Ζεράλντ Νταρμανέν, έδωσε εντολή να ενισχυθούν οι έλεγχοι στα σύνορα με το Βέλγιο.

Έντονη ανησυχία υπάρχει και στην Αγγλία σχετικά με την ασφαλή διεξαγωγή της αναμέτρησης μεταξύ των «τριών λιονταριών» και της Ιταλίας.

Από νωρίς το πρωί της Τρίτης (17/10), το «Γουέμπλεϊ» είναι «αστακός». Μάλιστα, η αστυνομία προετοιμάζει ένα σχέδιο για να διασφαλίσει ότι όλοι οι Άγγλοι και Ιταλοί φίλαθλοι μπορούν να φτάσουν στο γήπεδο ποδοσφαίρου με ασφάλεια.

Σχετικές ειδήσεις