Μουντιάλ 2034: «Αυτογκόλ και ντροπή για τη FIFA» - Σφοδρές αντιδράσεις για τη Σαουδική Αραβία

Newsbomb

EPA/Friedemann Vogel

Μουντιάλ: Έντονες αντιδράσεις προκάλεσε η απόφαση της FIFA να δώσει τη διοργάνωση του 2034 στη Σαουδική Αραβία.

Μετά το Κατάρ, το Μουντιάλ θα επιστρέψει στην Ασία σε έντεκα χρόνια.

Ο πρόεδρος της FIFA, Τζιάνι Ινφαντίνο επιβεβαίωσε ότι η μεγάλη γιορτή του ποδοσφαίρου θα διεξαχθεί στη Σαουδική Αραβία το 2034.

Η συγκεκριμένη απόφαση προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων από τις οργανώσεις ανθρώπινων δικαιωμάτων. Είναι χαρακτηριστικό ότι η Διεθνής Αμνηστία έκανε λόγο για «αυτογκόλ της FIFA», ενώ το Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων αποκάλεσε «ντροπή» την απόφαση της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας.

Ο Στιβ Κόκμπερν, επικεφαλής οικονομικής και κοινωνικής δικαιοσύνης της Διεθνούς Αμνηστίας, δήλωσε ότι: «Πρέπει να είναι έτοιμη να σταματήσει τη διαδικασία υποβολής προσφορών εάν οι παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων δεν αντιμετωπιστούν αξιόπιστα».

Η πρόεδρος του ΠΑΔ, Μίκι Ουόρντεν δήλωσε από την πλευρά της ότι: «Η Σαουδική Αραβία δεν πρέπει να ανταμείβεται για την καταστολή της και τη στάση της στο σεβασμό των δικαιωμάτων. Δεν είναι δυνατή η ανεξάρτητη παρακολούθηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στη Σαουδική Αραβία λόγω της κυβερνητικής καταστολής. Δεν είναι δυνατό η FIFA να παρακολουθεί και να επιθεωρεί συνεχώς τα ανθρώπινα δικαιώματα στη Σαουδική Αραβία με βάση τη δική της οπτική. Η FIFA αποτυγχάνει στην ευθύνη της απέναντι στον κόσμο του ποδοσφαίρου να διεξάγει τις διαδικασίες ανάθεσης του Μουντιάλ με τρόπο ηθικό, διαφανή, αντικειμενικό και αμερόληπτο»

Σχετικές ειδήσεις

ΜΕΛΟΣ ened Monetized by DPG Digital Media Group ©2010-2024 ⚡ Newsbomb.gr - All rights reserved