ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Παναθηναϊκός: Ασφυκτικό πρέσινγκ στην Πορτογαλία για τον Φώτη Ιωαννίδη

Παναθηναϊκός: Ασφυκτικό πρέσινγκ στην Πορτογαλία για τον Φώτη Ιωαννίδη

Ο Φώτης Ιωαννίδης είναι περιζήτητος σε όλη την Ευρώπη, αλλά ο Παναθηναϊκός δίνει ξεκάθαρη απάντηση στις ομάδες που τον πλησιάζουν.

Ο Φώτης Ιωαννίδης κάνει σεζόν καριέρας με τον Παναθηναϊκό φέτος και έχει εκτοξεύσει τις μετοχές του στο ποδοσφαιρικό χρηματιστήριο.

Ο διεθνής επιθετικός μετράει 8 γκολ και 4 ασίστ τη φετινή χρονιά σε 20 ματς σε Super League και Ευρώπη, ενώ είχε τρομερή απόδοση και σε παιχνίδια της Εθνικής Ελλάδας, με αποκορύφωμα την εμφάνιση κόντρα στην Ολλανδία.

Λογικό είναι να έχει μπει στο στόχαστρο πολλών ομάδων του εξωτερικού, με το γνωστό και συνήθως έγκυρο περιοδικό «Kicker» να αποκαλύπτει ενδιαφέρον της Στουτγκάρδης και της Άιντραχτ Φρανκφούρτης.

Αυτοί οι δύο σύλλογοι δεν είναι ωστόσο οι μοναδικοί «μνηστήρες». Για τον Ιωαννίδη είχε γίνει γνωστό το έντονο ενδιαφέρον και από την Ιταλία, λίγες ημέρες νωρίτερα.

Η «παρέλαση» ωστόσο ενδιαφερόμενων ομάδων για τον διεθνή φορ συνεχίζεται και τη βίωσαν σε υπερθετικό βαθμό οι εκπρόσωποι του Παναθηναϊκού στο παγκόσμιο φόρουμ «TransfeRroom» στη Λισαβόνα, όπου έδωσαν το «παρών» ο τεχνικός διευθυντής του συλλόγου Γιάννης Παπαδημητρίου και ο επικεφαλής του τμήματος σκάουτινγκ Μάκης Λιβαθηνός.

Κατά κύριο λόγο οι τρεις «μεγάλες» ομάδες της Πορτογαλίας, Μπενφίκα, Πόρτο και Σπόρτινγκ Λισαβόνας έδειξαν έντονο ενδιαφέρον για τον Φώτη Ιωαννίδη. Οι Πορτογάλοι έκαναν εγκωμιαστικά σχόλια για τον άσο του Τριφυλλιού και εστίαζαν στα δύο ματς με την Μπράγκα.

Η ξεκάθαρη απάντηση που δίνουν, όμως, σε κάθε ομάδα που ρωτάει να μάθει για τα δεδομένα με τον Ιωαννίδη είναι μία και κατηγορηματική: «Δεν πωλείται!». Ο νεαρός άσος είναι κομβικός στα σχέδια του Ιβάν Γιοβάνοβιτς και ο Παναθηναϊκός παλεύει να πετύχει σημαντικούς στόχους σε Ελλάδα και Ευρώπη.

Για τον Γενάρη, λοιπόν, δεν υπάρχει η παραμικρή πρόθεση πώλησης του ταλαντούχου ποδοσφαιριστή. Για το επόμενο καλοκαίρι τα δεδομένα αλλάζουν και δεν αποκλείεται με μια πρόταση που θα έχει οκταψήφιο νούμερο να πραγματοποιήσει το Τριφύλλι την ακριβότερη πώληση της ιστορίας του.