ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Conference League: Άγρια επεισόδια πριν το Άστον Βίλα - Λέγκια | Τέσσερις τραυματίες

Conference League: Άγρια επεισόδια πριν το Άστον Βίλα - Λέγκια | Τέσσερις τραυματίες
skynews.com

Conference League: Χαμός επικράτησε έξω από το «Villa Park» πριν την έναρξη του αγώνα της Άστον Βίλα με την Λέγκια Βαρσοβίας έπειτα από επεισόδια μεταξύ των οπαδών των Πολωνών με την Αστυνομία.

Μεγάλη ένταση και τρομακτικές σκηνές εκτυλίχθηκαν το βράδυ της Πέμπτης (30/11) έξω από το «Villa Park» πριν την αναμέτρηση των δύο ομάδων στο πλαίσιο της 5ης αγωνιστικής του 5ου ομίλου της τρίτης τη τάξει ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης.

Η Αστυνομία είχε τοποθετήσει τους οπαδούς της Λέγκια σε πάρκο κοντά στο γήπεδο, προκειμένου να ελέγξει την είσοδό τους στις εξέδρες του γηπέδου. Όμως, λίγο πριν την έναρξη της… διαδικασίας, ξέσπασαν άγρια επεισόδια, μια και σύμφωνα με τις τοπικές Αρχές, οι Πολωνοί οπαδοί πέταξαν φωτοβολίδες και άλλα αντικείμενα προς τους Αστυνομικούς.

Όπως είναι εύκολα αντιληπτό, άμεσα το σκηνικό «αγρίεψε» και από τις συμπλοκές τέσσερις Αστυνομικοί τραυματίστηκαν, ενώ ένας εκ των οποίων διακομίστηκε στο νοσοκομείο. Παράλληλα, οι Αρχές προχώρησαν σε 39 συλλήψεις.

Αυτός ήταν και ο λόγος που η Αστυνομία δεν επέτρεψε την είσοδο των οπαδών στις εξέδρες του «Villa Park», ενώ η επίσημη συνοδεία της ομάδας και ο πρόεδρος του συλλόγου, αρνήθηκαν την είσοδό τους στο γήπεδο, σε ένδειξη συμπαράστασης στους οπαδούς.

Από την πλευρά της, η Άστον Βίλα έριξε ευθύνες στη διοίκηση της Λέγκια, υποστηρίζοντας πως ουδέποτε οι Πολωνοί συνεργάστηκαν με την αγγλική ομάδα και τις τοπικές Αρχές για την εκπόνηση σχεδίου φιλοξενίας των οπαδών της.

«Παρά τα πολυάριθμα αιτήματα συνεργασίας προς την Λέγκια Βαρσοβίας, σχετικά με τους οπαδούς που ήθελαν να ταξιδέψουν, η φιλοξενούμενη ομάδα δεν παρείχε βοήθεια σχετικά με τα σημαντικά ζητήματα ασφαλείας αυτών των οπαδών στο Βίλα Παρκ. Η Άστον Βίλα καταδικάζει έντονα τη συμπεριφορά αυτών των οπαδών και ευχαριστεί την αστυνομία των Γουέστ Μίντλαντς για τον επαγγελματισμό της σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες», αναφέρεται στην ενημέρωση του αγγλικού συλλόγου.

Σχετικές ειδήσεις