ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Super League: Κίνδυνος νέας αποχής από τους διαιτητές - Το ξεκάθαρο μήνυμα και το σημαντικό ΔΣ

Super League: Κίνδυνος νέας αποχής από τους διαιτητές - Το ξεκάθαρο μήνυμα και το σημαντικό ΔΣ

Super League: Αποφασισμένοι να συνεχίσουν την αποχή τους εμφανίζονται οι Έλληνες διαιτητές μετά την αναβολή της 14ης αγωνιστικής - Όλα τα δεδομένα

Η 14η αγωνιστική της Super League, η οποία ήταν προγραμματισμένη γι' αυτό το Σαββατοκύριακο, δεν διεξάγεται μετά την απόφαση των Ελλήνων διαιτητών να κάνουν αποχή.

Αφορμή στάθηκαν οι απειλές που δέχθηκε ο διαιτητής Τάσος Παπαπέτρου, λίγες ώρες μετά τον αγώνα Βόλος-Ολυμπιακός, στον οποίο «σφύριξε».

Την Παρασκευή (8/12) οι διαιτητές είχαν συνάντηση με την ΕΠΟ, η οποία με τη σειρά της ανακοίνωσε μια σειρά από μέτρα που σκοπεύει να πάρει, ώστε να ικανοποιήσει τα αιτήματα των Ελλήνων ρέφερι.

Ωστόσο, κάθε άλλο παρά ευχαριστημένοι με όσα άκουσαν παρουσιάζονται. Αντίθετα είναι αποφασισμένοι να συνεχίσουν την αποχή τους από τους αγώνες στη Super League, μέχρι να δουν ουσιαστικές πράξεις προς την αλλαγή της κατάστασης στο ελληνικό ποδόσφαιρο για αυτούς.

Οι διαιτητές διεμήνυσαν με κάθε τρόπο προς τους ανθρώπους της ΕΠΟ πως έχουν την πρόθεση να μην σφυρίξουν στη μεγάλη κατηγορία, κάτι που φυσικά θα... τινάξει στον αέρα το πρωτάθλημα. Ήδη άλλωστε οι ημερομηνίες είναι περιορισμένες και προκαλεί «πονοκέφαλο» στις ομάδες.

Είναι χαρακτηριστικό, μάλιστα, πως μεταξύ άλλων η αντιπροσωπεία των διαιτητών είπε προς τους παράγοντες της ομοσπονδίας: «Με βάση τα όσα ακούσαμε εμείς δεν ξαναπαίζουμε»!

ΔΣ της Super League για τον ορισμό του νέου προγράμματος

Την ίδια ώρα, πάντως, η Super League ετοιμάζεται να προχωρήσει κανονικά στην αλλαγή του προγράμματος μετά την αναβολή της 14ης αγωνιστικής, ευελπιστώντας πως δεν θα υπάρχει νέα αποχή.

Όπως ανακοινώθηκε, θα πραγματοποιηθεί Δ.Σ. την ερχόμενη Τρίτη (12/12) στις 15:00 το μεσημέρι με πρώτο θέμα συζήτησης τον ορισμό των αναβληθέντων αγώνων (την επόμενη εβδομάδα σύμφωνα με τον ΚΑΠ) και την τοποθέτηση του Συνεταιρισμού για την απόφαση των διαιτητών να απέχουν από τα παιχνίδια.

Το δεύτερο βασικό ζήτημα είναι η λύση της συνεργασίας με τον Μάρκ Κλάτενμπεργκ, την οποία αιτήθηκαν πρόσφατα 11 ομάδες με επιστολή τους.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Stoiximan Super League:

«Ανακοινώνεται ότι την Τρίτη 12 Δεκεμβρίου 2023, στις 15:00, συγκαλείται συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Super League, μέσω τηλεδιάσκεψης.

Τα θέματα ημερήσιας διάταξης έχουν ως ακολούθως:

1. Ορισμός αναβληθέντων αγώνων 14ης αγωνιστικής, τροποποίηση ορισμού αγώνων 15ης και 16ης αγωνιστικής, ορισμός αγώνων 17ης και 18ης αγωνιστικής κανονικής περιόδου Πρωταθλήματος Stoiximan Super League ανδρών και τροποποίηση ετήσιου συνοπτικού προγράμματος του τελευταίου μετά την από 7/12 ανακοίνωση της Κ.Ε.Δ. / Ε.Π.Ο. Τοποθέτηση του Συνεταιρισμού επί των πρόσφατων γεγονότων στο χώρο της διαιτησίας.

2. Από 22/11/2023 κοινό έγγραφο αίτημα έντεκα (11) ΠΑΕ – μελών του συνεταιρισμού περί άμεσης διακοπής της συνεργασίας του Συνεταιρισμού με τον κ. Μαρκ Κλάτενμπεργκ.

3. Θέμα χρηματοδότησης από το φόρο παικτών τυχερών παιγνίων.

4. Εκκρεμή ζητήματα εκ συμβάσεων κεντρικής χορηγίας παρελθουσών χρήσεων.

5. Προσφορές για την επίσημη μπάλα Πρωταθλήματος Super League επόμενων αγωνιστικών περιόδων.

6. Οικονομικά θέματα.

7. Εξουσιοδότηση του Δ.Σ. για την κατάρτιση οικονομικών καταστάσεων χρήσης 1/7/2022 – 30/6/2023.

8. Διάφορα.»