ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

ΕΠΟ: Συνάντηση Μπαλτάκου με τους διαιτητές - Οι προτάσεις και τα μέτρα για την προστασία τους

ΕΠΟ: Συνάντηση Μπαλτάκου με τους διαιτητές - Οι προτάσεις και τα μέτρα για την προστασία τους
Eurokinissi

ΕΠΟ: Ολοκληρώθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής (08/12) η συνάντηση του προέδρου της Ομοσπονδίας, Τάκη Μπαλτάκου με τους διαιτητές της Super League, μετά την αποχή τους από τις αναμετρήσεις της 14ης αγωνιστικής.

Οι ρέφερι της Super League αποφάσισαν να δηλώσουν ομαδικό κώλυμα, έπειτα από τις απειλές που δέχθηκε ο Παπαπέτρου μετά την παρουσία του στο επεισοδιακό ματς Βόλος - Ολυμπιακός για την 13η αγωνιστική, αλλά και την εμπρηστική επίθεση στο κατάστημα του Γκάμαρη στο Περιστέρι, πριν από μερικές εβδομάδες.

Μάλιστα, την Παρασκευή (08/12) οι διαιτητές είχαν συνάντηση με τον Τάκη Μπαλτάκο, ο οποίος κατέθεσε τις προτάσεις του, προκειμένου να… περάσουν στην Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού, στην συνεδρίαση της Δευτέρας (11/12).

Μεταξύ άλλων, στις προτάσεις υπάρχει πρόβλεψη ανάκλησης των ορισμών διαιτητών σε ματς που προηγουμένως υπάρχει ανακοίνωση ομάδας σε βάρος των ρέφερι, ενώ ακόμα θα υπάρχει παρουσία αστυνομικού της διεύθυνσης Αθλητικής Βίας στα αποδυτήρια και η δυνατότητα φύλαξης των διαιτητών σε περίπτωση που ζητηθεί.

Αναλυτικά, στην ανακοίνωση της ΕΠΟ αναφέρεται:

«Συνάντηση με τον πρόεδρο της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας κ. Παναγιώτη Μπαλτάκο είχαν σήμερα στα γραφεία της Ομοσπονδίας τα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής Διαιτησίας και οι διαιτητές και βοηθοί διαιτητών της Super League. Στη συνάντηση που ήταν παρόντες και ο αναπληρωτής πρόεδρος Παναγιώτης Δημητρίου και ο ταμίας Κλέαρχος Τζαφέρης, αποφασίστηκαν τα εξής.

Ο πρόεδρος της ΕΠΟ θα προτείνει στην Επιτροπή Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου που θα συνεδριάσει την προσεχή Δευτέρα 11/12, τα εξής πρώτα μέτρα για την προστασία διαιτητών και βοηθών:

1. Θα ανακαλείται ο ορισμός διαιτητή και δεν θα διεξάγεται παιχνίδι ομάδας που με πρότερη ανακοίνωση έχει στραφεί κατά των διαιτητών που έχουν ορισθεί.

2. Θα ζητηθεί να βρίσκεται αστυνομικός της υποδιεύθυνσης Αθλητικής Βίας στο χώρο των αποδυτηρίων στα παιχνίδια της SL1.

3. Η ΕΠΟ θα αναλάβει την προστασία των διαιτητών μέσω των εταιρειών ασφαλείας (σεκιούριτι) με τις οποίες συνεργάζεται, εφόσον το ζητήσουν και για όσο το χρόνο το ζητήσουν.

4. Η ΕΠΟ θα αποκαταστήσει οποιαδήποτε υλική ή γενικότερη ζημιά που θα αποτιμάται σε χρήμα, την οποία τυχόν θα υποστεί κάποιος διαιτητής.

5. Αυστηροποίηση των ποινών για δυσφημιστικές κρίσεις και επιθέσεις κατά αξιωματούχων διαιτησίας. Η ΕΠΟ θα ζητήσει από τις ΦΙΦΑ, ΟΥΕΦΑ την κατ΄ εξαίρεση άμεση αλλαγή των κανονισμών.

6. Άμεση έναρξη των διαδικασιών για την εφαρμογή της επαγγελματικής διαιτησίας από ΕΠΟ και στο πλαίσιο της ΕΠΟ, έτσι ώστε να εφαρμοστεί πλήρως στο επόμενο πρωτάθλημα.

7. Η νομική υπηρεσία της ΕΠΟ θα αναλάβει τη νομική κάλυψη των διαιτητών και των βοηθών μέχρι τον Ιούνιο του 2024.

Επίσης, ο πρόεδρος της ΕΠΟ θα ζητήσει συνάντηση των διαιτητών με τον υπουργό Επικρατείας Σταύρο Παπασταύρου, τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Γιάννη Οικονόμου και Αναπληρωτή Αθλητισμού Γιάννη Βρούτση».

Σχετικές ειδήσεις