ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Βαγγέλης Παυλίδης: Μπήκε στο παγκόσμιο Top10 του 2023 - Σπάει τα κοντέρ με τα γκολ του στην Ολλανδία

Βαγγέλης Παυλίδης: Μπήκε στο παγκόσμιο Top10 του 2023 - Σπάει τα κοντέρ με τα γκολ του στην Ολλανδία
AΠΕ - ΜΠΕ

Ο Βαγγέλης Παυλίδης σκοράρει ακατάπαυστα με τη φανέλα της Άλκμααρ, κάνει νέα ρεκόρ στην Eredivisie και είναι στην ίδια λίστα με τους Εμπαπέ, Χάαλαντ, Ρονάλντο και Κέιν.

Ο Βαγγέλης Παυλίδης δεν σταματά να σκοράρει κατά ριπάς και το 17ο τέρμα του για την Άλκμααρ άνοιξε τον δρόμο για τη νίκη 4-1 επί της Αλμέρε Σίτι στη 15η αγωνιστική της Eredivisie.

Ο Έλληνας επιθετικός υποδέχθηκε την μπάλα στη μεγάλη περιοχή, απέφυγε έναν αντίπαλο, γύρισε προς την εστία κι άνοιξε το σκορ στο 7ο λεπτό.

Ο Βαγγέλης Παυλίδης πέτυχε κι ένα δεύτερο, αδιανόητο γκολ στις καθυστερήσεις για να διαμορφώσει το τελικό 4-1, και να ανέβει στα 18 γκολ σε 15 αγώνες στο πρωτάθλημα.

Έτσι, έπιασε τον Μεξικανό Σαντιάγκο Χιμένες της Φέγενορντ στην πρώτη θέση του πίνακα των σκόρερ της Eredivisie.

Παράλληλα, ο διεθνής φορ έφτασε τα 27 γκολ μέσα στο 2023, τέσσερα λιγότερα από τον Κες Κιστ που έχει το ρεκόρ συλλόγου με 31 από το 1977.

Επιπρόσθετα, ο Παυλίδης έγινε ο μοναδικός ποδοσφαιριστής στην ιστορία της Eredivisie που έχει σκοράρει στα πρώτα οκτώ εντός έδρας παιχνίδια της ομάδας του!

Μια ακόμα διάκριση για τον Βαγγέλη Παυλίδη είναι το γεγονός πως με τα 27 γκολ που έχει πετύχει μέσα στο 2023 για την Άλκμααρ, είναι στο Top-10 των σκόρερ παγκοσμίως σε συλλογικό επίπεδο, ισοβαθμώντας στη 10η θέση με τον Νεμάνια Μπίλμπιγια της Μόσταρ. Σε μια λίστα που βρίσκονται και οι Κέιν, Εμπαπέ, Ρονάλντο και Χάαλαντ.

Σχετικές ειδήσεις