ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Europa Conference League, ΠΑΟΚ – Ελσίνκι 4-2: Ιστορική «τεσσάρα» για τον «Δικέφαλο»

ΠΑΟΚ - Ελσίνκι Europa Conference League
EUROKINISSI

Europa Conference League: Ο ΠΑΟΚ επικράτησε 4-2 της Ελσίνκι στην Τούμπα κι έγραψε ιστορία, καθώς έγινε η πρώτη ελληνική ομάδα με 16 βαθμούς σε ευρωπαϊκό όμιλο.

Ο «Δικέφαλος του Βορρά» πέτυχε άλλη μια ανατροπή, καθώς βρέθηκε να χάνει μόλις στο 6ο λεπτό.

Οι παίκτες του Ραζβάν Λουτσέσκου, όμως, ήταν εντυπωσιακοί κι ολοκλήρωσαν με θριαμβευτικό τρόπο τη φάση των ομίλων. Μάλιστα, με την εικόνα που δείχνει ο ΠΑΟΚ στο φετινό Europa Conference League, γεννά ελπίδες ότι μπορεί να φτάσει μακριά στη διοργάνωση.

Η ομάδα της Θεσσαλονίκης αιφνιδιάστηκε, αντέδρασε και τελικά έκανε πάρτι στο δεύτερο ημίχρονο, για να συμπληρώσει 13 διαδοχικά ματς αήττητη στην Ευρώπη!

Η εξέλιξη του ΠΑΟΚ - Ελσίνκι

Η Ελσίνκι αιφνιδίασε τον ΠΑΟΚ κι άνοιξε το σκορ μόλις στο 6ο λεπτό, εκμεταλλευόμενη την κακή αμυντική τοποθέτηση της ελληνικής ομάδας. Το τέρμα του Ραντούλοβιτς επηρέασε τους γηπεδούχους, οι οποίοι δεν έπαιζαν με ενθουσιασμό.

Ο «Δικέφαλος του Βορρά», πάντως, θα μπορούσε να είχε «απαντήσει» σχετικά γρήγορα, αλλά ο Μιχαηλίδης στο 15’ έστειλε την μπάλα στο δοκάρι. Στην εξέλιξη της φάσης ο Μαένπα απέκρουσε το κοντινό πλασέ του Τόμας.

Σταδιακά οι παίκτες του Λουτσέσκου πήραν τον έλεγχο του αγώνα κι άρχισαν να δημιουργούν τελικές με μεγαλύτερη ευκολία. Ο Κωνσταντέλιας έχασε τεράστια ευκαιρία στο 33ο λεπτό, όταν βγήκε απέναντι στον Μαένπα μετά από γύρισμα του Κεντζιόρα από τα δεξιά αλλά πλάσαρε πάνω από την εστία.

Η ισοφάριση για τον ΠΑΟΚ ήρθε τελικά στο 37ο λεπτό, με τον Οζντόεφ να στέλνει με ωραίο σουτ την μπάλα στα δίχτυα, μετά το όμορφο γύρισμα του Μεϊτέ.

Μετά την ανάπαυλα, οι παίκτες του «Δικεφάλου του Βορρά» μπήκαν με πολύ μεγάλη ενέργεια στον αγωνιστικό χώρο. Στο 47ο λεπτό ο Κωνσταντέλιας έκανε την ανατροπή, εκμεταλλευόμενος την αδυναμία των φιλοξενούμενων να διώξουν την μπάλα.

Οι παίκτες του Λουτσέσκου δεν άφησαν το μομέντουμ που τους έδωσε το δεύτερο τέρμα να πάει χαμένο κι έξι λεπτά αργότερα έκαναν το 3-1! O Μιχαηλίδης έκανε το σουτ, η μπάλα κόντραρε στο σώμα του Τοϊβιό και κατέληξε στα δίχτυα του Μαένπα.

Ο ΠΑΟΚ, ουσιαστικά, τελείωσε σε εκείνο το σημείο την υπόθεση νίκη, ωστόσο δεν κατέβασε ταχύτητα, δημιούργησε κι άλλες ευκαιρίες, για να βρει και τέταρτο τέρμα στο 85ο λεπτό. Ο Μουργκ υποδέχθηκε την μπάλα μέσα στην περιοχή, μετά την ωραία πάσα του Τάισον και με πλασέ έκανε το 4-1 στο 85'.

Ο αγώνας ολοκληρώθηκε με την Ελσίνκι να κερδίζει πέναλτι στις καθυστερήσεις και να μειώνει σε 4-2. Ο γνώριμος μας από το πέρασμα του από την ΑΕΚ, Περπαρίμ Χετεμάι το εκτέλεσε εύστοχα κι αποχαιρέτησε με γκολ στην ενεργό δράση, καθώς αυτό ήταν το τελευταίο ματς της καριέρας του.

Διαιτητής: Γκιόργκι Κρουασβίλι (Γεωργία)
Κίτρινες: Τρόοστ-Εκόνγκ – Χόστικα.
ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Κοτάρσκι, Κεντζιόρα (72’ Βιεϊρίνια), Τρόοστ-Εκόνγκ, Μιχαηλίδης, Ράφα Σοάρες (72’ Μπάμπα), Μεϊτέ, Οζντόεφ (72’ Μάρκος Αντόνιο), Ντεσπόντοφ, Κωνσταντέλιας (75’ Μουργκ), Τάισον, Μπράντον (80’ Τζίμας).
ΕΛΣΙΝΚΙ (Τόνι Κορκεακούνας): Μάενπα, Τοϊβιο, Ντα Γκράτσα, Χαμαλάινεν, Σοϊρι, Κανελλόπουλος (66’ Κουασιβί-Μπενισάν), Λίνγκμαν (80’ Παάνανεν), Κέσκινεν (66’ Ολίλα), Χόστικα (66’ Χετεμάι), Ραντούλοβιτς (66’ Ολουσάνια), Μπαντέ.

ΤΑ HIGHLIGHTS