ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Super League: Ο λόγος που δεν εξετάστηκε από το VAR το τέταρτο γκολ της ΑΕΚ (video)

Super League: Ο λόγος που δεν εξετάστηκε από το VAR το τέταρτο γκολ της ΑΕΚ (video)
SCREENSHOT - VIDEO

Super League: Ο απίθανος λόγος που ο VAR δεν έλεγξε το δεύτερο γκολ του Εζέκιελ Πόνσε στην αναμέτρηση ΑΕΚ - ΠΑΣ Γιάννινα, για την 25η αγωνιστική.

Η ΑΕΚ επικράτησε με 4-2 του ΠΑΣ Γιάννινα στην «Opap Arena», ανατρέποντας το εις βάρος της 1-2 του πρώτου ημιχρόνου και παρέμεινε στην κορυφή της Super League μετά την ολοκλήρωση και της 25ης και προτελευταίας αγωνιστικής του πρωταθλήματος.

Η ομάδα του Ματίας Αλμέιδα έφτασε τους 58 βαθμούς και συνεχίζει στην πρώτη θέση του βαθμολογικού πίνακα, ενώ ο «Άγιαξ της Ηπείρου» παρέμεινε στους 17 πόντους και είναι στην τελευταία θέση.

Κατά τη διάρκεια του αγώνα, ωστόσο, συνέβη ένα απρόοπτο που παραξένεψε όσους έβλεπαν το ματς από την τηλεόραση και δεν μπορούσαν να καταλάβουν τι συνέβη.

Στο 4-2 του Εζέκιελ Πόνσε υπήρχε υποψία παράβασης χεριού από τον Αργεντινό, όπως μπορείτε να δείτε και στο σχετικό βίντεο, αλλά η φάση δεν ελέγχτηκε ποτέ από τον VAR!

Και αυτό γιατί στην αίθουσα είχε πέσει... μαύρο, λόγω τεχνικού προβλήματος.

Ενώ το γκολ σημειώθηκε λίγα δευτερόλεπτα μετά τη συμπλήρωση του 78ου λεπτού, ο διαιτητής Μαλούτας περίμενε μέχρι το 83ο, μήπως βρεθεί άκρη, αλλά στη συνέχεια ενημέρωσε τις δύο ομάδες πως η επίμαχη φάση δεν μπορεί να τσεκαριστεί και θα ισχύσει η πρώτη του απόφαση, δηλαδή αυτή του γκολ.

Σε ανάλογες περιπτώσεις και βάσει του πρωτοκόλλου, πρέπει ο διαιτητής να ενημερώνεται και να σταματάει προσωρινά ο αγώνας, μέχρι να φανεί αν μπορεί να αποκατασταθεί η βλάβη και να ενημερωθούν σχετικά οι δύο ομάδες.

Η επικοινωνία Μαλούτα (διαιτητής αγώνα), Βεργέτη (VAR) πράγματι φαίνεται να διεκόπη για κάποια λεπτά καθώς υπήρξε τεχνικό πρόβλημα από τα κεντρικά του Αμαρουσίου (κι όχι από το βαν στο γήπεδο), με την ΚΕΔ να είναι ενήμερη για το θέμα.

Θέση αναμένεται να πάρει και ο VAR Operator που είναι υπεύθυνος για την ομαλή λειτουργία ακόμα και σε περιπτώσεις τεχνικών προβλημάτων όπως αυτό που παρουσιάστηκε στην αναμέτρηση της ΑΕΚ με τον ΠΑΣ Γιάννινα.

Σχετικές ειδήσεις