ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ιταλία: Θρήνος στη Φιορεντίνα - Πέθανε ο Τζουζέπε Μπαρόνε

Ιταλία: Θρήνος στη Φιορεντίνα - Πέθανε ο Τζουζέπε Μπαρόνε
AΠΕ - ΜΠΕ

Στο πένθος έχει βυθιστεί η Φλωρεντία, καθώς ο γενικός διευθυντής της Φιορεντίνα, Τζουζέπε Μπαρόνε, έχασε σήμερα τη ζωή του μετά το καρδιακό επεισόδιο που υπέστη την περασμένη Κυριακή (17/3) και οδήγησε στην αναβολή του αγώνα με την Αταλάντα.

Ο Τζουζέπε «Τζο» Μπαρόνε έδωσε σκληρή μάχη για τρεις ημέρες αλλά δεν τα κατάφερε.

Ο γενικός διευθυντής της Φιορεντίνα πέθανε σήμερα (19/3) σε ηλικία 57 ετών, στην καρδιοχειρουργική μονάδα εντατικής θεραπείας του νοσοκομείου San Raffaele στο Μιλάνο.

Οι «βιόλα» και ο πρόεδρος Ρόκο Κομίσο έκαναν γνωστή τη δυσάρεστη είδηση το μεσημέρι της Τρίτης (19/3).

«Με βαθύ πόνο και τεράστια θλίψη η Φιορεντίνα χάνει σήμερα ένα από τα σημεία αναφοράς της, μια φιγούρα που έχει σημαδέψει την πρόσφατη ιστορία του συλλόγου και που δεν θα ξεχαστεί ποτέ.

Ο Γενικός Διευθυντής Τζουζέπε Μπαρόνε, μετά το επεισόδιο που σημειώθηκε την Κυριακή, πέθανε σήμερα στο νοσοκομείο «Σαν Ραφαέλε» του Μιλάνου. Ο Ρόκο Κομίσο και η οικογένειά του, ο Ντανιέλ Πράντε, ο Νικολάς Μπουρδίσο, ο Αλεσάντρο Φεράρι, Βιντσέντζο Ιταλιάνο, ο Κριστιάνο Μπιράτζι και όλη η Φιορεντίνα είναι συντετριμμένοι από την τρομερή απώλεια ενός ανθρώπου που πρόσφερε τον μεγάλο του επαγγελματισμό, την καρδιά του και το πάθος του για αυτά τα χρώματα.

Φίλος διαθέσιμος πάντα, κοντά σε όλες τις στιγμές και τις πιο χαρούμενες και κυρίως τις πιο δύσκολες. Όλος ο "μωβ" κόσμος αγκαλιάζει τη σύζυγό του Καμίλα, τα παιδιά του και ολόκληρη την οικογένεια των Μπαρόνε σε αυτή τη στιγμή τεράστιας απόγνωσης».

Ο αγώνας Αταλάντα-Φιορεντίνα για τη Serie A, ήταν προγραμματισμένος να διεξαχθεί στο Μπέργκαμο στις 19:00 το βράδυ της Κυριακής (17/3). Όμως το ματς πήρε αναβολή, μετά από σχετικό αίτημα των «βιόλα». Η ομάδα που μπορεί να αντιμετωπίσει τον ΠΑΟΚ αν περάσουν και οι δύο στα ημιτελικά του Conference League, ήταν σοκαρισμένη από το καρδιακό επεισόδιο που υπέστη ο γενικός διευθυντής της.

Την ώρα που ο Βιτσέντζο Ιταλιάνο έκανε το τελευταίο μίτινγκ με τους παίκτες του πριν τον αγώνα στο Μπέργκαμο, στο ξενοδοχείο «Winter Garden Hotel», ο Τζο Μπαρόνε υπέστη καρδιακή προσβολή.

Το στέλεχος της Φιορεντίνα διακομίσθηκε σε νοσοκομείο του Μιλάνο με ελικόπτερο για να μη χαθεί χρόνος, ωστόσο δεν τα κατάφερε και μετά από μάχη τριών ημερών πέθανε, σε ηλικία 57 ετών.

Σχετικές ειδήσεις