ΜΠΑΣΚΕΤ

Οριστικό! Ομάδα από το Ντουμπάι στο ευρωπαϊκό μπάσκετ - Ξεκινά τη νέα σεζόν από την ABA League

Οριστικό! Ομάδα από το Ντουμπάι στο ευρωπαϊκό μπάσκετ - Ξεκινά τη νέα σεζόν από την ABA League
@ABA League

Η ABA League συμφώνησε για τη συμμετοχή ομάδας από το Ντουμπάι από τη νέα σεζόν, με απώτερο σκοπό να βρεθεί τα επόμενα χρόνια και στην EuroLeague.

Αλλάζουν τα δεδομένα στο ευρωπαϊκό μπάσκετ, μετα την απόφαση της ABA League να επιτρέψει τη συμμετοχή ομάδας από το Ντουμπάι την επόμενη αγωνιστική περίοδο, όπως αναφέρει δημοσίευμα της Mozzart Sport.

Το σερβικό δημοσίευμα τονίζει πως τα εννέα από τα έντεκα μέλη του συμβουλίου ψήφισαν υπέρ, ενώ η Μπούντουτσνοστ δεν έδωσε το παρών και το μόνο που απομένει είναι η επίσημη ανακοίνωση.

Αυτό σημαίνει ότι η ομάδα από το Ντουμπάι θα λάβει μέρος στην Αδριατική Λίγκα από την επόμενη κιόλας σεζόν (2024-25) μέχρι την αγωνιστική περίοδο 2026-27, ενώ υπάρχει δυνατότητα επέκτασης της συνεργασίας των δύο πλευρών.

Την προηγούμενη εβδομάδα έγινε συνεδρίαση ανάμεσα στους ιθύνοντες της ABA League και τους εκπροσώπους των Αράβων και λίγες μέρες αργότερα πάρθηκε η οριστική απόφαση μέσω ψηφοφορίας.

Να θυμίσουμε ότι ο σύλλογος από τη Μέση Ανατολή ήταν έτοιμος να πληρώσει 1.500.000 δολάρια για μια σεζόν ή 4.500.000 δολάρια για τριετή παραμονή στην Αδριατική Λίγκα, αλλά η Συνέλευση που είχε γίνει την περασμένη εβδομάδα ζήτησε να βελτιωθεί η οικονομική προσφορά, κάτι που οδήγησε στη σημερινή νέα συνεδρίαση. Χωρίς να έχουν γίνει ακόμα γνωστά τα οριστικά οικονομικά δεδομένα της συμφωνίας.

Φυσικά, είναι γνωστό πως απώτερος σκοπός της ομάδας του Ντουμπάι είναι η συμμετοχή της στην EuroLeague, κάτι για το οποίο θα αποφασίσουν σε επόμενη φάση οι μέτοχοι της λίγκας.

Σχετικές ειδήσεις