ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Κύπελλο Ελλάδας: Άναψε «πράσινο» για τελικό με κόσμο ο Αχιλλέας Μπέος - Διαφωνία για τον αριθμό

Κύπελλο Ελλάδας: Άναψε «πράσινο» για τελικό με κόσμο ο Αχιλλέας Μπέος - Διαφωνία για τον αριθμό

Ο Αχιλλέας Μπέος αποχώρησε από τη σύσκεψη της ΕΠΟ για τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας, λέγοντας πως ανοίγει το γήπεδο με 15.000 κόσμο, αριθμός που δεν ικανοποιεί τον Παναθηναϊκό.

Σε εξέλιξη βρίσκεται η σύσκεψη της ΕΠΟ για την έδρα του τελικού Κυπέλλου Ελλάδας ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και τον Άρη, παρουσία των μεγαλομετόχων των δύο ΠΑΕ, Γιάννη Αλαφούζου και Θεόδωρου Καρυπίδη.

Το παρών έδωσε και ο Αχιλλέας Μπέος, ο οποίος αποχώρησε μετά από λίγη ώρα δηλώνοντας στις κάμερες:

«Βρίσκομαι εδώ γιατί προσκλήθηκα από τον κ.Μπαλτάκο. Αλλά η παρουσία μου δεν έχει κάποιο νόημα, γιατί ως δήμαρχος της πόλης πρόθεσή μου είναι ο τελικός να γίνει μία γιορτή του ποδοσφαίρου. Οι λεπτομέρειες κι όλα τα υπόλοιπα είναι απόφαση της Ομοσπονδίας και των δύο ομάδων, να συναινέσουν στις λεπτομέρειες. Εγώ έδωσα το "πράσινο φως"», ανέφερε αρχικά.

Σε ερώτηση για την αλλαγή στάσης του φέτος αναφορικά με τον κόσμο στον τελικό, ο Αχιλλέας Μπέος είπε: «Παραμένω στην ίδια προσέγγιση, αλλά με γνώμονα την ιστορία των δύο ομάδων, ότι στο παρελθόν δεν είχαν την ίδια αντιπαλότητα όπως Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός ή Άρης-ΠΑΟΚ, είπαμε κάτω από προϋποθέσεις να έρθει ο κόσμος στον Βόλο. Και για τον Βόλο, την πόλη και για το ποδόσφαιρο, να υπάρξουν στο Πανθεσσαλικό 15.000 φίλαθλοι. Ο κ.Αλαφούζος ήταν αρνητικός γιατί ήταν λίγοι οι φίλαθλοι, ήθελε περισσότερα εισιτήρια. Τις αποφάσεις αυτές θα τις πάρει η ΕΠΟ με τις ομάδες».

Αναφορικά με την απόφαση της ΔΕΑΒ να κλείσει το Πανθεσσαλικό επειδή οι κάμερες δεν πληρούν τις προϋποθέσεις του νέου αθλητικού νόμου, ανέφερε ότι πριν έναν χρόνο ο Δήμος Βόλου είχε δώσει 200.000 ευρώ για να μπουν κάμερες και για τα χρήματα που απαιτούνται ώστε να τοποθετηθούν νέες: «Είπα ότι όσο είναι το κόστος να συμβάλει 50-50 η ΕΠΟ και ο Δήμος. Αυτό θα το αποφασίσουν η ΕΠΟ και οι ομάδες. Το καρπούζι και το μαχαίρι το έχουν η ΕΠΟ και οι ομάδες».

Η οριστική απόφαση αναμένεται σε λίγη ώρα.

Σχετικές ειδήσεις