ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου 2014: «Ευλογημένος που παίζω στο Μουντιάλ»

Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου 2014: «Ευλογημένος που παίζω στο Μουντιάλ»

Ο Κώστας Μήτρογλου παραχώρησε συνέντευξη το περιοδικό «World Soccer» και ανέφερε πως νιώθει ευλογημένος που βρίσκεται στην Βραζιλία για το Παγκόσμιο Κύπελλο.

Αναλυτικά τα όσα είπε ο σέντερ φορ του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος:

Πως αισθάνεσαι που παίρνεις μέρος στο πρώτο Μουντιάλ της καριέρας σου;

"Eίναι μεγάλο γεγονός και μεγάλη τιμή για εμένα. Ένα σημαντικό επίτευγμα και ευλογημένος που παίρνω μέρος σε ένα τόσο μεγάλο τουρνουά. Και ειδικά στην Βραζιλία".

Χάρις στα δικά σου γκολ στους αγώνες μπαράζ με την Ρουμανία η Ελλάδα προκρίθηκε στα τελικά. Ως επιθετικός αισθάνεσαι μεγαλύτερη πίεση;

"Ήμουν πολύ χαρούμενος μετά τα πλέι οφ τόσο για την επιτυχία της ομάδας όσο και για την συνεισφορά μου κάνοντας αυτό που ξέρω καλύτερα. Δεν νοιώθω καμία έξτρα πίεση. Είμαι ένας από τους 11 στο γήπεδο και κάθε παίκτης δίνει τον καλύτερο του εαυτό για το αποτέλεσμα".

Ποιο είναι το δυνατό σημείο της Ελλάδας;

"H Eλλάδα την τελευταία δεκαετία παίζει με έναν συγκεκριμένο τρόπο παιχνιδιού και αυτά τα χαρακτηριστικά είναι ορατά στον καθένα. Το ομαδικό παιχνίδι, η σταθερότητα στην άμυνα, η αποτελεσματικότητα και το μαχητικό πνεύμα είναι τα δυνατά μας χαρακτηριστικά".

Η Ελλάδα έχει κατηγορηθεί ότι παίζει πολύ αμυντικά. Θα προτιμούσες μία πιο επιθετική προσέγγιση στο παιχνίδι της Ελλάδας;

"Aπό το 2004 η Ελλάδα έχει πάρει μέρος στις πέντε από τις έξι μεγάλες διοργανώσεις. Αυτό δείχνει ότι είμαστε μια πετυχημένη ομάδα. Έχουμε τον τρόπο μας να προσεγγίζουμε τα παιχνίδια και τα τουρνουά αλλά στο τέλος της ημέρας το αποτέλεσμα είναι που μετράει.

Πάντα προσπαθούμε να δίνουμε τον καλύτερο μας εαυτό στο γήπεδο και πάντα παίζουμε για τη νίκη. Αυτό θέλουμε όλοι όσοι παίζουμε ποδόσφαιρο. Όσο για μένα έχω προσαρμοστεί στον τρόπο παιχνιδιού και της τακτικής της ομάδας αλλά και στη νοοτροπία. Δεν βλέπω το λόγο να αλλάξει κάτι".

Τι θα θεωρηθεί ως επιτυχία ή αποτυχία σε αυτό το τουρνουά;

"O στόχος είναι ξεκάθαρος. Να προκριθούμε στην επόμενη φάση. Οτιδήποτε περισσότερο από αυτό θα είναι μεγάλη επιτυχία. Αποτυχία; Είμαστε ήδη στα τελικά της διοργάνωσης και πιστεύω ότι αυτό είναι μια μεγάλη επιτυχία. Οποιο και αν είναι το αποτέλεσμα στην Βραζιλία δεν θα είναι αποτυχία".

Ποιοι είναι οι προσωπικοί σου στόχοι;

"Δεν μπορείς να είσαι πετυχημένος ατομικά αν δεν είναι πετυχημένη η ομάδα που αγωνίζεσαι. Οι στόχοι και η επιτυχία συμβαδίζουν με την ομάδα. Αν συνεισφέρω με τα γκολ μου, παίζοντας καλά και κάνοντας την διαφορά τότε θα είμαι ευχαριστημένος".

Η Φούλαμ υποβιβάστηκε στο τέλος της σεζόν. Θεωρείς ότι ήταν λάθος επιλογή να παίξεις εκεί;

"Είχα τρεις δύσκολους μήνες. Λυπάμαι που δεν κατάφερα να βοηθήσω την Φούλαμ. Ήμουν απόλυτα συνειδητοποιημένος που πήγαινα τον περασμένο Ιανουάριο. Ήμουν ευχαριστημένος που έπαιξα στο καλύτερο πρωτάθλημα του κόσμου σε μία ομάδα που πάλευε για την σωτηρία. Δεν φοβάμαι να παίρνω ρίσκα. Αυτός είναι ο τρόπος που ενεργώ και ζω. Αυτός είναι ο τρόπος που έμαθα να ζω μεγαλώνοντας ως άτομο και ως επαγγελματίας".

Πως αισθάνεσαι που είσαι ο πιο ακριβός παίκτης στην ιστορία του ελληνικού ποδοσφαίρου;

"Eίναι τιμή και αναγνώριση της αξίας μου. Δείχνει εμπιστοσύνη σε μένα και στις ικανότητες μου. Όσο για την πίεση όταν είμαι στο γήπεδο δεν σκέφτομαι ποτέ τα χρήματα. Τίποτα. Το μόνο που θέλω είναι να παίζω και να σκοράρω".

Τι πήγε λάθος κατά την διάρκεια που ήσουν στο Λονδίνο; Ήταν μόνο ο τραυματισμός ή έπαιξε ρόλο και η άφιξη του νέου προπονητή;

"Θέλω να πω κάτι γιατί ακούω πολλές ανοησίες. Η σχέση μου με τον Μάγκατ ήταν πολύ καλή. Είναι ένας έμπειρος προπονητή που βοηθάει τους παίκτες του να βελτιωθούν. Αναφορικά με τον τραυματισμό μου ήταν ένα πισωγύρισμα για μένα που αποδείχτηκε επίπονο και χάσιμο χρόνου.

Έτσι ο απαιτούμενος χρόνος ώστε να ολοκληρώσω την θεραπεία μου και να επιστρέψω στους ρυθμούς που ήθελα με ανάγκασαν να χάσω την μάχη για την παραμονή και ήταν ο βασικός λόγος που δεν μπόρεσα να βοηθήσω την ομάδα μου όσο θα ήθελα".

Θα μείνεις στην Φούλαμ ή θα επιστρέψεις στον Ολυμπιακό;

"Δεν ξέρω πολλά για την Τσάμπιονσιπ και είμαι σίγουρος ούτε στον σύλλογο ξέρουν αφού για τέσσερα χρόνια η Φούλαμ ήταν ομάδα της Πρέμιερ Λιγκ. Το Λονδίνο είναι εξαιρετικό μέρος για να μένεις αφού έχει τα πάντα και οι φίλαθλοι της Φούλαμ είναι καταπληκτικοί. Τώρα είμαι συγκεντρωμένος στην Εθνική ομάδα και το Παγκόσμιο Κύπελλο".

Διαβάστε επίσης:

Μουντιάλ 2014: Προεδρικό μήνυμα για την Αλγερία

Μουντιάλ 2014: Πολιτικών χαρά στο Ιράν

Παγκόσμιο Κύπελλο ποδοσφαίρου 2014:Βραζιλία – Μεξικό στις 22.00 (ΝΕΡΙΤ)

Μουντιάλ 2014: «Ο Ρονάλντο δεν είναι αρρενωπός»