ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Παγκόσμιο Κύπελλο ποδοσφαίρου 2014:Βραζιλία – Μεξικό στις 22.00 (ΝΕΡΙΤ)

Παγκόσμιο Κύπελλο ποδοσφαίρου 2014:Βραζιλία – Μεξικό στις 22.00 (ΝΕΡΙΤ)

Όχι μόνον να προσθέσει στο ενεργητικό της την 2η της διαδοχική νίκη στον πρώτο όμιλο αλλά και να κάνει μία πειστική αυτή τη φορά εμφάνιση φιλοδοξεί η Βραζιλία στο ντέρμπι πρωτοπόρων του 1ου ομίλου του Μουντιάλ 2014 κόντρα στο Μεξικό στην -χωρητικότητας 60.348 θεατών- «Castelao Arena» της πόλης Φορταλέζα.

Η ομάδα του Λουίς Φελίπε Σκολάρι κάθε άλλο παρά ικανοποίησε τους πάντα πολύ απαιτητικούς φίλους της σελεσάο» στο 3-1 επί της Κροατίας στην πρεμιέρα της διοργάνωσης την περασμένη Πέμπτη στο Σάο Πάολο και καλείται απόψε να είναι αντάξια των επιθυμιών τους.

Οι Βραζιλιάνοι έδειξαν προβλήματα στην ανάπτυξη από τα άκρα, ενώ μπάλα περνά διαρκώς από τα πόδια του Νεϊμάρ καθώς στη μεσαία γραμμή απουσιάζει ο παίκτης που θα βοηθήσει τον άσο της Μπαρτσελόνα να γίνει παραγωγικός. Στους πονοκεφάλους για τον «Φελιπάο» και ο τραυματισμός στην προπόνηση του Χουλκ που πιθανόν να μην του επιτρέψει να αγωνιστεί.

Από την πλευρά τους, οι Μεξικανοί που ξεκίνησαν με το 1-0 επί του Καμερούν που είναι ένας από τους δύο αντιζήλους τους για το 2ο εισιτήριο για την επόμενη φάση της διοργάνωσης (αν θεωρηθεί το άλλο «κλεισμένο» από τη Βραζιλία), παίζουν πολύ από τα άκρα και λιγότερο από τον άξονα.
Οι δύο ομάδες έχουν να συναντηθούν 64 χρόνια και συγκεκριμένα από το Μουντιάλ της Σουηδίας, όπου η Βραζιλία συνέτριψε το Μεξικό με 4-0, ενώ, συνολικά στην προϊστορία τους, οι Βραζιλιάνοι μετρούν 22 νίκες, οι Μεξικανοί 10 και έξι αγώνες έχουν λήξει χωρίς νικητή.

Η αποψινή θα είναι η 4η τους αναμέτρηση σε Μουντιάλ με την «σελεσάο» να έχει όχι απλά μόνον νίκες αλλά και απολογισμό τερμάτων 11-0. Τελευταία εξ αυτών το ματς πρεμιέρα στο πρώτο βραζιλιάνικο Παγκόσμιο Κύπελλο το 1950 με την οικοδέσποινα να σαρώνει 4-0 στο «Μαρακανά».

Η πιο πρόσφατη μονομαχία τους ήταν στο .. «Estadio Castelao» πριν από ένα χρόνο με τη Βραζιλία να νικάει 2-0 χάρη στα γκολ των Νεϊμάρ και Ζο στο δρόμο προς την κατάκτηση του τροπαίου.
Το Μεξικό έχει μόλις μία νίκη επί της εν λόγω αντιπάλου επί εδάφους της χώρας της σάμπα. Αυτό έγινε το 1968 σε φιλικό με σκορ 2-1.

Διαιτητής της αναμέτρησης θα είναι ο Τούρκος Τσουνεΐτ Τσακίρ.

Οι πιθανές συνθέσεις:

ΒΡΑΖΙΛΙΑ: Σέζαρ, Μαρσέλο, Τιάγκο Σίλβα,Νταβίντ Λουίζ, Ντάνι Αλβες, Παουλίνιο, Λουϊς Γκουστάβο, Όσκαρ, Νεϊμάρ, Φρεντ, Χουλκ (Μπέρναρντ ή Ραμίρεζ)

ΜΕΞΙΚΟ: Οτσόα,Μάρκες,Ροντρίγκες,Μορένο, Αγκιλάρ, Λαγιούν, Βάσκες, Γουαρδάδο, Ερέρα, Ντος Σάντος, Περάλτα

Πηγή: Οnsports.gr