ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Άρης - ΠΑΟΚ: Η ώρα μετάδοσης και το κανάλι που θα δείξει το μεγάλο ντέρμπι (pics)

Άρης - ΠΑΟΚ: Η ώρα μετάδοσης και το κανάλι που θα δείξει το μεγάλο ντέρμπι (pics)

Ο Άρης υποδέχεται τον ΠΑΟΚ στο ντέρμπι της 7ης αγωνιστικής στο «Κλεάνθης Βικελίδης» και η Θεσσαλονίκη… κόβεται στα δυο!

Ντέρμπι δυο διαφορετικών κόσμων απόψε στο «Κλεάνθης Βικελίδης». Άρης και ΠΑΟΚ έρχονται αντιμέτωποι για το πρωτάθλημα, για πρώτη φορά μετά τις 16 Μαρτίου 2014 όταν και πάλι είχαν αναμετρηθεί για τη Super League στο ίδιο γήπεδο κι είχαν αναδειχθεί ισόπαλοι 1-1. Όπως ισόπαλοι αναδείχθηκαν και στην προ μερικών εβδομάδων αναμέτρησή τους για το Κύπελλο στην Τούμπα, με το 1-1 να είναι και πάλι το τελικό αποτέλεσμα.

Αυτή τη φορά, βέβαια, διακυβεύονται πολλά περισσότερα για τους δυο «μονομάχους», αφού ο ΠΑΟΚ θέλει να συνεχίσει να είναι αήττητος και να έχει το απόλυτο στο πρωτάθλημα, το οποίο «διψάει» να κατακτήσει και την ίδια ώρα ο Άρης επιζητά την επιστροφή στις νίκες για να διατηρηθεί σε «τροχιά» πεντάδας.

Οι αριθμοί του Άρης - ΠΑΟΚ

Αυτό θα είναι το ντέρμπι νο202 για τις δυο ομάδες σε όλες τις διοργανώσεις ανεξαρτήτου έδρας.

Τη μερίδα του λέοντος στις νίκες την έχει ο ΠΑΟΚ με 71, ο Άρης έχει 64 ενώ 66 είναι τα παιχνίδια που έχουν τελειώσει ισόπαλα.

Ο ΠΑΟΚ έχει πετύχει 252 τέρματα σε βάρος του Άρη, ενώ ο Άρης έχει πετύχει 251 τέρματα σε βάρος του ΠΑΟΚ.

Οι τελευταίοι σκόρερ σε «clasico» της Θεσσαλονίκης ήταν ο Ματέο Γκαρσία για τον Άρη και ο Δημήτρης Πέλκας για τον ΠΑΟΚ, στο ματς του Κυπέλλου που έγινε στην Τούμπα στις 26 Σεπτεμβρίου.

Ένα ενδιαφέρον στατιστικό είναι πως ο ΠΑΟΚ έχει να κερδίσει στο «Κλεάνθης Βικελίδης» από τις 27 Φεβρουαρίου 2005.

Ήταν ένα ματς για την 20ή αγωνιστική του πρωταθλήματος και τότε ο «δικέφαλος του Βορρά» είχε επικρατήσει 3-1 των «κίτρινων».

Έκτοτε και μέχρι το 2014 και τον υποβιβασμό του Άρη, σημειώθηκαν επτά ισοπαλίες και τρεις νίκες του Άρη σε δέκα παιχνίδια στο «Κλεάνθης Βικελίδης».

Στη… μάχη της προπονητικής «σκακιέρας» θα τεθούν για δεύτερη φορά αντιμέτωποι σε «Clasico», αλλά πρώτη για το πρωτάθλημα, οι Πάκο Ερέρα και Ραζβάν Λουτσέσκου.

Οι δυο τους έχουν μόνο το ματς του Κυπέλλου σαν παρελθόν και έχουν προετοιμάσει τις ομάδες τους έτσι ώστε να υπάρξει νικητής και να ανοίξει για τα… καλά ο μεταξύ τους λογαριασμός.

Το μεγάλο ντέρμπι Άρης - ΠΑΟΚ θα μεταδοθεί από την ΕΡΤ στις 19:00.

Διαβάστε επίσης:

Η ΕΜΥ προειδοποιεί: Πού θα χτυπήσει η κακοκαιρία «Ορέστης» τις επόμενες ώρες