ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ολυμπιακός - Ντιναμό Κιέβου: Ο... Άγιος Βαλεντίνος και οι «ερυθρόλευκοι»! (vids)

Ολυμπιακός - Ντιναμό Κιέβου: Ο... Άγιος Βαλεντίνος και οι «ερυθρόλευκοι»! (vids)
Τρίτη φορά την τελευταία επταετία που ο Ολυμπιακός αγωνίζεται την ημέρα των ερωτευμένων!

Ολυμπιακός - Ντιναμό Κιέβου: Είναι η τρίτη αναμέτρηση τα τελευταία 7 χρόνια!

Ο Ολυμπιακός υποδέχεται την Ντιναμό Κιέβου για τους 32 του Europa League, ανήμερα του Αγίου Βαλεντίνου, ωστόσο δεν είναι η πρώτη φορά που οι Πειραιώτες θα αγωνιστούν την ημέρα των ερωτευμένων.

Το πρώτο ματς δόθηκε στην παγωμένη Μόσχα το 2012. Ο Ολυμπιακός είχε κληρωθεί με την Ρουμπίν Καζάν, ωστόσο το ματς δεν έγινε στην φυσική έδρα των Ρώσων. Αιτία, οι πολικές θερμοκρασίες που επικρατούσαν στη Ρωσία και στο Καζάν. Το παιχνίδι έγινε στη Μόσχα και η σέντρα ορίστηκε στις 15:00 γιατί η θερμοκρασία ήταν στο -31 ενώ η UEFA ορίζει πως ένα ματς μπορεί να ξεκινήσει μέχρι τους -15. Διαιτητής και παρατηρητές έβγαλαν (κυριολεκτικά) θερμόμετρο και στις 15:00 το μεσημέρι έγινε η σέντρα.

Ο Ολυμπιακός επικράτησε με 0-1, κέρδισε με το ίδιο σκορ στο «Καραϊσκάκης» και πήρε την πρόκριση.

Την επόμενη χρονιά, το 2013, ο Ολυμπιακός αγωνίζεται ξανά στους 32 του Europa League. Αντίπαλός του η ισπανική Λεβάντε. Πρώτο παιχνίδι στη Βαλένθια, με τους Ισπανούς να επικρατούν με 3-0, σε ένα ματς που όλα πήγαν... στραβά για τον Ολυμπιακό. Μια ανύπαρκτη αποβολή, δυο πέναλτι «τραβηγμένα» από τα μαλλιά και όλα αυτά συμπληρώθηκαν με τα 2 δοκάρια που είχαν οι Πειραιώτες. Στη ρεβάνς ηττήθηκαν με 0-1 και έμειναν εκτός διοργάνωσης.

Στο... 1-1 είναι λοιπόν ο Ολυμπιακός του Αγίου Βαλεντίνου, που θέλει απόψε να γράψει θετικά την προϊστορία κόντρα στους Ουκρανούς.

Σχετικές ειδήσεις