ΣΠΟΡ

Ελληνική ποδηλασία: Ιστορική στιγμή – Για πρώτη φορά δύο μετάλλια σε ευρωπαϊκό πίστας

Ελληνική ποδηλασία: Ιστορική στιγμή – Για πρώτη φορά δύο μετάλλια σε ευρωπαϊκό πίστας
Ελληνική Ομοσπονδία Ποδηλασίας

Μεγάλη στιγμή για την ελληνική ποδηλασία, η οποία ξεπερνάει τα όρια της στο 11ο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα πίστας ανδρών-γυναικών, στο Πλόβντιβ της Βουλγαρίας.

Ο Σωτήρης Μπρέτας κέρδισε το χάλκινο μετάλλιο στο αγώνισμα του keirin, το απόγευμα του Σαββάτου (14/11). Ο Έλληνας πρωταθλητής έδωσε μεγάλη μάχη κι έπειτα από μια συγκλονιστική κούρσα κατάφερε να τερματίσει τρίτος πίσω από τους Μαξιμίλαν Λέβι (Γερμανία) και Ντένις Ντμιτρίεφ (Ρωσία).

Κάπως έτσι η ελληνική ποδηλασία έγραψε ιστορία, καθώς αυτό ήταν το δεύτερο μετάλλιο, μετά το χάλκινο που κατέκτησαν οι Σωτήρης Μπρέτας, Κωνσταντίνος Λιβανός και Γιάννης Καλογερόπουλος στο ομαδικό sprint.

Είναι η πρώτη φορά που η Ελλάδα καταφέρνει να κερδίσει δύο μετάλλια σε Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα πίστας.

Στο ίδιο αγώνισμα ο Κωνσταντίνος Λιβανός τερμάτισε στην 4η θέση στη δεύτερη προκριματική σειρά, ενώ στο repechage που ακολούθησε ολοκλήρωσε την κούρσα ξανά στην 4η θέση κι αποκλείστηκε.

Επίσης, πολύ καλή εμφάνιση πραγματοποίησε η Αργυρώ Μηλάκη, η οποία τερμάτισε στη 12η θέση στον αγώνα πόντων γυναικών, ενώ στο ίδιο αγώνισμα των ανδρών ο Ζαφέιρης Βολικάκης, κάνοντας υπερπροσπάθεια ολοκλήρωσε την κούρσα 17ος.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι μια ημέρα νωρίτερα (Παρασκευή 13/11), ο Μπρέτας είχε βρεθεί μια... ανάσα από το βάθρο αλλά δεν τα κατάφερε στον μικρό τελικό στο sprint ανδρών. Ο Έλληνας πρωταθλητής ηττήθηκε με 2-1 από τον Βασίλιους Λέντελ (Λιθουανία), έπειτα από έναν συγκλονιστικό αγώνα που κρίθηκε στα τελευταία μέτρα

Ο Μπρέτας βρέθηκε στον μικρό τελικό μετά την ήττα με 2-0 στον ημιτελικό από τον Ρώσο Ολυμπιονίκη Ντένις Ντμιτρίεφ με 2-0. Ο τελευταίος, πάντως, δεν τα κατάφερε στον τελικό καθώς ο Γερμανός, Μαξιμίλιαν Λέβι κέρδισε με 2-0 και κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης

Δέος: Η ανακάλυψη της χρονιάς στην Αίγυπτο - Δείτε τι βρήκαν οι αρχαιολόγοι (pics)