ΣΠΟΡ

Λευτέρης Πετρούνιας: Συγκλονιστικός! - «Επέστρεψα για να σας κάνω περήφανους» (videos)

Λευτέρης Πετρούνιας

Λευτέρης Πετρούνιας: Ο Έλληνας πρωταθλητής ταλαιπωρήθηκε σε μεγάλο βαθμό την προηγούμενη διετία, ωστόσο όπως φάνηκε και στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα είναι και πάλι εδώ.

Ο Πετρούνιας επέστρεψε πιο δυνατός μετά την απαραίτητη επέμβαση στον ώμο. Κι η επιστροφή του αυτή ήταν... εκκωφαντική!

Ο «άρχοντας των κρίκων» πανηγύρισε το πέμπτο χρυσό μετάλλιο κι έγραψε ιστορία! Ανέβηκε στον υψηλότερο σκαλί του βάθρου κι έκανε ξανά όλη την Ελλάδα περήφανη.

Στο πρώτο του μήνυμα μετά την επιστροφή του στην κορυφή, ο Πετρούνιας έγραψε στα social media: «Είμαστε στην κορυφή της Ευρώπης, για 5η φορά! Η περιπέτεια που ξεκίνησε πριν 2 χρόνια σήμερα έλαβε τέλος. Είμαι καλά! Επέστρεψα για να σας κάνω υπερήφανους! Σας ευχαριστώ όλους μέσα απ’ την καρδιά μου!»

Κυρίαρχος!

Στην επιστροφή του στον θεσμό στον οποίο παραμένει αήττητος από το 2015 και κλείνοντας την παρένθεση της διετούς απουσίας από αυτόν, αποδείχθηκε ασυναγώνιστος και στην ελβετική πόλη...

Με 15,400 βαθμούς, σε ένα πρόγραμμα που είχε τον υψηλότερο συντελεστή δυσκολίας (6,300) αλλά και τον καλύτερο βαθμό εκτέλεσης (9,100), ο 30χρονος πρωταθλητής εξασφάλισε το χρυσό μετάλλιο ήδη από την στιγμή της προσγείωσής του, παρότι αγωνιζόταν μόλις δεύτερος μεταξύ των οκτώ φιναλίστ.

Η νίκη ήρθε, μάλιστα, ισοφαρίζοντας την ευρύτερη διαφορά που έχει πετύχει σε ευρωπαϊκό πρωτάθλημα (0,367 β.), ως απόδειξη της απόλυτης κυριαρχίας του.

Συλλέκτης χρυσών μεταλλίων

Πρόκειται για τον πέμπτο ευρωπαϊκό τίτλο του Πετρούνια, αφού είχαν προηγηθεί οι αντίστοιχες νίκες το 2015 στο Μονπελιέ, το 2016 στη Βέρνη, το 2017 στο Κλουζ και το 2018 στη Γλασκόβη, καθώς και το συνολικά έκτο μετάλλιό του στον θεσμό, με δεδομένο ότι είχε κερδίσει το χάλκινο στο ντεμπούτο του το 2011 στο Βερολίνο.

Παράλληλα, ο Έλληνας υπερπρωταθλητής έφτασε σε άθροισμα τα δέκα χρυσά μετάλλια σε μεγάλες διοργανώσεις, έχοντας επίσης θριαμβεύσει σε τρία παγκόσμια πρωταθλήματα (2015, 2017, 2018), στους Ευρωπαϊκούς Αγώνες του 2015 και φυσικά στους Ολυμπιακούς Αγώνες «Ρίο 2016».

Επόμενος στόχος του είναι η πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, καθώς τα προβλήματα δεν του είχαν επιστρέψει να το κάνει. Πλέον, όμως, είναι καλά και μοιάζει βέβαιο ότι θα καταφέρει να πετύχει κι αυτό τον στόχο.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Ο Μπάιντεν αναγνώρισε τη Γενοκτονία των Αρμενίων - Στα... κάγκελα Ερντογάν και Τουρκία