ΣΠΟΡ

Στέφανος Τσιτσιπάς: Έτοιμος για τίτλο! Για τέταρτη φορά φέτος σε τελικό (videos)

Στέφανος Τσιτσιπάς

Στέφανος Τσιτσιπάς: Ο Έλληνας τενίστας νίκησε με ανατροπή 2-1 σετ (4-6, 6-3, 6-0) τον Λορέντζο Μουζέτι και προκρίθηκε στον τελικό στο τουρνουά της Λυών.

Μολονότι, ο αντίπαλος του με το παιχνίδι που έκανε έβαλε δύσκολα και πήρε το πρώτο σετ, ο Τσιτσιπάς πραγματοποίησε εντυπωσιακή εμφάνιση και πέτυχε την ανατροπή.

Το Νο5 της παγκόσμιας κατάταξης θα παίξει έτσι για τέταρτη φορά φέτος σε τελικό τουρνουά της ATP, ενώ αυτή ήταν η 32η νίκη του σε 40 αγώνες! Είναι ο τενίστας με τις περισσότερες μέσα στο 2021.

Συνολικά ο Τσιτσιπάς έφτασε τους 16 τελικούς στην καριέρα του και την Κυριακή (23/5) θα επιδιώξει να πανηγυρίσει τον έβδομο τίτλο του. Μέχρι τώρα μετράει έναν σε ATP Finals, έναν σε Masters και τέσσερις σε ATP 250 (σ.σ. θα τους κάνει πέντε αν κερδίσει στη Λυών).

Ο Μουζέτι πήρε το πρώτο σετ με 6-4, εκμεταλλευόμενος τα drop shot του που ταλαιπώρησαν σε μεγάλο βαθμό τον Στέφανο, ο οποίος, όμως, «ξύπνησε» στη συνέχεια. Καθοριστικό σημείο ήταν το τρίτο game του δεύτερου σετ όταν έσβησε break point και στο επόμενο game έσπασε ο ίδιος για πρώτη φορά το σερβίς του Ιταλού. Κάπως έτσι πήρε το σετ με 6-3. Στο τρίτο σετ ο Έλληνας τενίστας ήταν το απόλυτο αφεντικό, έκανε ο,τι ήθελε στο court κι πήρε τη νίκη με 2-1, χωρίς να χάσει game (6-0).

Αντίπαλος στον αυριανό τελικό, ο οποίος θα ξεκινήσει στις 15:00, θα είναι ο νικητής του δεύτερου ημιτελικού μεταξύ του Κάρεν Χατσάνοφ και του Κάμερον Νόρι.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Ρεπορτάζ Newsbomb.gr - Αθήνα: Έφοδοι της ΕΛ.ΑΣ. για υλικό - σοκ σεξουαλικής κακοποίησης ανηλίκων