ΣΠΟΡ

«Ακυρώστε τους Ολυμπιακούς Αγώνες»: Στους... δρόμους οι Ιάπωνες ένα μήνα πριν την τελετή έναρξης

Ολυμπιακοί Αγώνες Olympic Games

Ολυμπιακοί Αγώνες: Μολονότι η μεγαλύτερη αθλητική διοργάνωση έχει μπει στην τελική της ευθεία, ο κόσμος της Ιαπωνίας συνεχίζει να αντιδρά στη διεξαγωγή του.

Στην τελευταία διαδήλωση διαμαρτυρίας, η οποία έγινε ακριβώς έναν μήνα πριν την έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων, το παρών έδωσαν περίπου 250 άτομα.

Οι διαδηλωτές βρέθηκαν μπροστά στην έδρα της μητροπολιτικής κυβέρνησης του Τόκιο, όπου αρκετοί κρατούσαν πλακάτ που είχε το μήνυμα «Ακυρώστε τους Ολυμπιακούς Αγώνες».

Μια εξ αυτών που διαδήλωναν μιλώντας στο τηλεοπτικό δίκτυο της Deutsche Welle, είπε ότι «είναι πάρα πολύ επικίνδυνο να προχωρήσουμε με τους Ολυμπιακούς Αγώνες γιατί γνωρίζουμε ότι υπάρχουν πολλές μεταλλάξεις του κορονοϊού που κυκλοφορούν ήδη στο Τόκιο» και πρόσθεσε: «Θέλω η κυβέρνηση και η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή να συνειδητοποιήσουν τον κίνδυνο που βρισκόμαστε».

Οι διαδηλωτές συναντήθηκαν στην περιοχή Σιντζούκου του Τόκιο πριν βαδίσουν σε μια πλατεία κοντά στον πολυσύχναστο σταθμό της πόλης, πάντα υπό τη συνοδεία των αστυνομικών. Οι διαμαρτυρόμενοι αντιπροσωπεύουν περίπου το 60% των πολιτών της Ιαπωνίας, σύμφωνα με τα αποτελέσματα μιας πρόσφατης δημοσκόπησης, ποσοστό που είναι μικρότερο από το 84% που είχε καταγραφεί στα τέλη Μαΐου.

Δεν τους θέλει ούτε ο Αυτοκράτορας!

Όπως συμβαίνει με την πλειοψηφία των Ιαπώνων, έτσι κι ο Αυτοκράτορας, Ναρουχίτο, ανησυχεί ιδιαίτερα ότι οι Ολυμπιακοί Αγώνες δεν θα βγουν σε καλό στη χώρα. Αυτό ανέφερε ο επικεφαλής της Αυτοκρατορικής Υπηρεσίας (IHA), Γιασουχίκο Νισιμούρα.

«Ο Αυτοκράτορας ανησυχεί εξαιρετικά για την τρέχουσα κατάσταση των κρυοσμάτων κορονοϊού», δήλωσε ο Νισιμούρα, για να συμπληρώσει: «Λαμβάνοντας υπόψη τις ανησυχίες του κοινού, μου φαίνεται να ανησυχεί για το εάν η διοργάνωση των Ολυμπιακών και Παραολυμπακών Αγώνων, για τις οποίες είναι επίτιμος οικοδεσπότης, θα προκαλούσε εξάπλωση του κορονοϊού».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κορονοϊός: Βελτιώνεται η επιδημιολογική εικόνα - Όλα τα στοιχεία στο Infographic του Newsbomb.gr