ΣΠΟΡ

Ολυμπιακοί Αγώνες: Μετακινήσεις μετ' εμποδίων! «Εφιάλτης» μέχρι να φτάσουν οι αθλητές Τόκιο

Ολυμπιακοί Αγώνες Olympic Games
AP Images

Ολυμπιακοί Αγώνες: Από σαράντα κύματα έχει περάσει η μεγάλη γιορτή του αθλητισμού και λιγότερο από έναν μήνα πριν την τελετή έναρξης τίποτα δεν έχει γίνει πιο εύκολο.

Για την ακρίβεια ακόμα και τα ταξίδια των αποστολών προς το Τόκιο εξελίσσονται σε... εφιάλτη, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά το Bloomberg.

Στην Ιαπωνία θα βρεθούν 11.000 αθλητές από περισσότερες από 200 χώρες, με την πανδημία να έχει δημιουργήσει προβλήματα στο πρόγραμμα των πτήσεων. Επίσης, διεθνή σύνορα έχουν κλείσει, ενώ οι απαιτήσεις που αφορούν τα τεστ και τους εμβολιασμούς, έχουν κάνει τους αθλητές να αντιμετωπίζουν ήδη μια μεγάλη πρόκληση πριν καν φτάσουν στην πόλη όπου θα γίνουν οι αγώνες.

Για παράδειγμα, η Ολυμπιακή αποστολή από τα Φίτζι θα ταξιδέψει με ένα αεροπλάνο που συνήθως μεταφέρει κατεψυγμένα θαλασσινά, όπως τόνο! «Η Fiji Airways δεν πραγματοποιεί εμπορικές πτήσεις αυτή την περίοδο, οπότε αναζητήσαμε και βρήκαμε άλλους τρόπους», δήλωσε η Λορέιν Μαρ, επικεφαλής της Ένωσης Αθλητισμού και Εθνικής Ολυμπιακής Επιτροπής των Φίτζι.

Η σπρίντερ της Τζαμάικα, Σέλι Αν Φρέιζερ Πράις, εκ των φαβορί στα 100μ., υποχρεώνεται να πραγματοποιήσει έναν... μαραθώνιο 8.000 μιλίων για να φτάσει στην πρωτεύουσα της Ιαπωνίας, ταξιδεύοντας από το Κίνγκστον στο Μαϊάμι και στη συνέχεια στο Λονδίνο για να καταλήξει σε μια πτήση που συνδέεται με το Τόκιο.

Η αποστολή της Βραζιλίας - μια ομάδα περίπου 300 αθλητών - έκλεισε τελευταία στιγμή πτήσεις με τη Lufthansa AG, αφού ο αρχικός αερομεταφορέας της (Air Canada), ακύρωσε αυτή που θα μετέφερε την ομάδα μέσω του Τορόντο.

Επίσης, τα προγράμματα προπόνησης των αθλητών έχουν επηρεαστεί λόγω της πανδημίας, ενώ πολλοί συμμετέχοντες δεν μπόρεσαν να προπονηθούν σε περιοχές που είχαν προγραμματίσει. «Συνήθως έχουμε τουλάχιστον 90 ημέρες για να προσαρμοστούμε στις συνθήκες και τώρα θα έχουμε μόνο οκτώ», δήλωσε στο Bloomberg ο Αργεντίνος ιστιοπλόος, Σαντιάγκο Λάνγκε και πρόσθεσε: «Αυτές οι οκτώ ημέρες για το συγκεκριμένο άθλημά μας δεν είναι αρκετές».

Τέλος, ο δρομέας μεγάλων αποστάσεων από την Αιθιοπία, Σέλεμον Μπαρέγκα, προτίμησε να εστιάσει στον... κορονοϊό, τονίζοντας: «Συνήθως σκεφτόμαστε τους Αγώνες. Ωστόσο, τώρα ο φόβος του ιού τρέχει στο μυαλό μας».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κέντρα διασκέδασης - Εστίαση: Έρχονται «ηθικό μπόνους», λίστες με παραβάτες και ξαφνικά «λουκέτα»