ΣΠΟΡ

Συγκλονιστικός Φουντούλης: «Συγγνώμη για τη χαρά μας, μια νίκη δεν απαλύνει τον πόνο» (videos)

Ολυμπιακοί Αγώνες Olympic Games
AP Images

Ολυμπιακοί Αγώνες 2020: Η Ελλάδα έγραψε ιστορία στο πόλο και παρά τη μεγάλη χαρά που ένιωθαν το μυαλών των διεθνών ήταν πίσω στην πατρίδα, η οποία δοκιμάζεται από τις καταστροφικές πυρκαγιές.

Ο αρχηγός της Εθνικής, Γιάννης Φουντούλης στις δηλώσεις του μετά το τέλος του ματς ζήτησε συγγνώμη από τον κόσμο στην Ελλάδα για τη χαρά που νιώθει εκείνος κι οι συμπαίκτες του, σε μια τόσο δύσκολη στιγμή για την πατρίδα μας.

Αναλυτικά όσα είπε στην ΕΡΤ...

«Δεν ξέρω τι να πω, έχω χάσει τα λόγια μου. Είμαστε δεκατρία άτομα, με τους προπονητές μας. Μόνο στα πιο τρελά μας όνειρα φανταζόμασταν όλο αυτό. Δεν έχω λόγια να εκφράσω τι νιώθω αυτή την στιγμή. Σήμερα γράφτηκε ιστορία, το μόνο που μας μένει είναι με τι γ γράμματα θα την γράψουμε μετά. Ειλικρινά, με ό,τι συμβαίνει στη χώρα έχουμε επηρεαστεί όλοι πάρα πολύ. Πίσω στην Ελλάδα κινδυνεύουν ανθρώπινες ζωές, δεν πιστεύω ότι μια νίκη μπορεί να απαλύνει τον πόνο για ό,τι συμβαίνει. Μας θλίβει ό,τι συμβαίνει στην Ελλάδα, ευχόμαστε να μην κινδυνεύσει κανείς. Μέσα από αυτές τις συνθήκες, ζητάμε προκαταβολικά ένα "συγγνώμη" για τη χαρά και τον ενθουσιασμό μας. Με όλο τον σεβασμό, θα πανηγυρίσουμε αυτή την επιτυχία και θα σκεφτούμε όσα γίνονται πίσω στην Ελλάδα. Δεν υπάρχει πιο μεγάλη στιγμή στην καριέρα ενός αθλητή, καταφέραμε κάτι που δεν έχει ξαναγίνει. Είμαι περήφανος που είμαι εδώ και εκπροσωπώ τη χώρα μου, καταφέραμε να μνημονεύεται αυτό εδώ, να αποτελεί ορόσημο και να μας ενώνει για όλη μας τη ζωή».

Ο Στέλιος Αργυρόπουλος, ο οποίος ήταν ασταμάτητος και σκόραρε τέσσερα τέρματα, τόνισε από την πλευρά του ότι: «Ήταν ομαδική δουλειά, όλα τα γκολ ήρθαν μετά από μεγάλη προσπάθεια. Μείναμε συγκεντρωμένοι στην άμυνα και μας βγήκε πολύ καλά. Θα το χαρούμε για λίγες ώρες, αλλά μετά θα συγκεντρωθούμε για το χρυσό, είναι το μεγάλο μας όνειρο», για να συμπληρώσει: «Προσπαθούσα να είμαι ήρεμος σε όλο τον ημιτελικό. Πάμε για να είμαστε εδώ πάλι, με την ίδια εμφάνιση».

Τέλος, ο Κώστας Γκιουβέτσης, είπε: «Για μένα δεν ξεχώρισε κανένας, ήταν δώδεκα αθλητές με την κερκίδα και τους φυσικοθεραπευτές που έδιναν το 100% των δυνατοτήτων τους. Αυτό φάνηκε και πήραμε μια μεγάλη νίκη με τρία γκολ διαφορά. Δεν έχουμε καταλάβει τι έχουμε πετύχει, σε καμία περίπτωση».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Φωτιά στην Αττική: Δραματική η κατάσταση στις Αφίδνες, εκκενώνεται και το Καλέντζι