ΣΠΟΡ

Ενόργανη: Η Καστρίτση καταγγέλλει βία και σεξουαλική παρενόχληση - «Με έσυρε από τα μαλλιά...»

Δήμητρα Καστρίτση
Intime

Συγκλονίζουν τα όσα αποκαλύπτει η πρωταθλήτρια της ενόργανης γυμναστικής, Δήμητρα Καστρίτση, η οποία μίλησε για σωματική, λεκτική και ψυχολογική βία, αλλά και για σεξουαλική παρενόχληση.

Η Καστρίτση είναι ανάμεσα στις 22 αθλητές που συνυπέγραψαν την επιστολή που στάλθηκε στην Πρόεδρο τη Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου και τον Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη.

Η πρώην αθλήτρια της ενόργανης γυμναστικής μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Status 107,7 της Θεσσαλονίκης ανέφερε ότι είναι πολλά τα περιστατικά κάθε είδους βίας σε βάρος αθλητών και αθλητριών.

«Μας άφηναν νηστικές και μας χτυπούσαν», υπογράμμισε και συνέχισε, αποκαλύπτοντας ένας περιστατικό που έζησε σε ηλικία 12 ετών κατά τη διάρκεια προπόνησης της εθνικής ομάδας: «Με τραβούσε από τα μαλλιά και με κλωτσιές με έσυρε στο γυμναστήριο, τα αυτιά μου μάτωναν». Στη συνέχεια, τόνισε ότι: «Ξύλο μπορεί να έπεφτε ακόμα και γιατί μια αθλήτρια στην προπόνηση δεν τέντωνε καλά το χέρι της».

«Ατυχέστατες οι δηλώσεις Πετρούνια, ακόμα πιο ατυχέστατη η προσπάθειά να τις διορθώσει»

Επίσης, η Καστρίτση σχολίασε και τις δηλώσεις του Λευτέρη Πετρούνια, αναφέροντας: «Οι δηλώσεις του είναι ατυχέστατες και ακόμα πιο ατυχέστατη η προσπάθειά του να τις διορθώσει, διότι μηδενίζει την προσπάθεια της κυρίας Μπεκατώρου και του κινήματος #metoo. Είναι απαράδεκτο να πιστεύει οποιοσδήποτε ότι πρέπει να περιμένει ένα παιδάκι -6, 7, 8 χρονών- στον χώρο του αθλητισμού που κακοποιείται να γίνει χρυσός Ολυμπιονίκης ή παγκόσμιος πρωταθλητής, για να μπορεί να βγει το καταγγείλει».

Μάλιστα, ξεκαθάρισε ότι: «Σε καμία περίπτωση δεν θα αφήσουμε την προσπάθεια για κάθαρση στον χώρο της ελληνικής Γυμναστικής να πάει χαμένη με τέτοιες ατυχείς δηλώσεις από ανθρώπους όπως ο κ. Πετρούνιας με το “εάν, εάν, εάν”».

Ακούστε όλα όσα είπε στον Status 107,7

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

«Θερμό» επεισόδιο: Πού θα χτυπήσει η Τουρκία; Στοχεύει στο αδύνατο σημείο του Ελληνισμού

Άλεκ Μπάλντουιν: Η εξάντληση πριν το δυστύχημα, η σκηνή με τη σφαίρα και τα αναπάντητα ερωτήματα

Αιγάλεω: Με ματωμένα ρούχα στη ΓΑΔΑ ο 20χρονος μητροκτόνος - Τι είπε στους αστυνομικούς