ΣΠΟΡ

Για πρώτη φορά καμμία εισαγωγή στο Hall of Fame του τένις

Για πρώτη φορά καμμία εισαγωγή στο Hall of Fame του τένις
ΑΠΕ-ΜΠΕ

Το Hall of Fame του τένις ανακοίνωσε την Τρίτη (11/01) ότι για πρώτη φορά στην Ιστορία του δεν θα γίνει καμία νέα είσοδος, καθώς οι υποψήφιοι, μεταξύ των οποίων οι πρωταθλητές του Roland Garros, Ανα Ιβάνοβιτς, Κάρλος Μόγια και Χουάν Κάρλος Φερέρο, απέτυχαν να κερδίσουν την απαιτούμενη υποστήριξη.

Οι άλλοι που εξετάστηκαν για εισαγωγή στο Hall of Fame, το οποίο κατοχύρωσε τα πρώτα του μέλη το 1955, ήταν η πρωταθλήτρια του U.S. Open το 2015 Φλάβια Πενέτα, η πρώην παίκτρια του διπλού Κάρα Μπλακ από τη Ζιμπάμπουε και η Αμερικανίδα Λίσα Ρέιμοντ.

Και οι έξι υποψήφιοι θα εμφανιστούν ξανά στις υποψηφιότητες του επόμενου έτους, καθώς οι πολιτικές του Hall of Fame επιτρέπουν στους υποψήφιους να παραμείνουν στο ψηφοδέλτιο για έως και τρία χρόνια, εάν δεν ψηφιστούν.

Για να επιλεγεί κάποιος για εισαγωγή, θα πρέπει να λάβει θετική ψήφο της τάξεως του 75% ή υψηλότερη από τα συνδυασμένα αποτελέσματα της επίσημης ομάδας ψηφοφορίας, η οποία περιλαμβάνει μέσα ενημέρωσης, ιστορικούς, Hall of Famers και ειδικούς του κλάδου και τυχόν πόντους μπόνους που έχει κερδίσει σε ψηφοφορία των φιλάθλων.

«Η διαδικασία εισαγωγής στο International Tennis Hall of Fame είναι μια διαδικασία πολλαπλών σταδίων αξιολόγησης και εξέτασης από επιτροπές και ψηφοφόρους», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος του οργανισμού, Τοντ Μάρτιν.

«Ο προσδιορισμός του ποιος αξίζει να εισαχθεί στο Hall of Fame ανήκει στην επίσημη ομάδα ψηφοφορίας, μια ομάδα ανεξάρτητων ψηφοφόρων που προέρχονται από μια σειρά επιτυχιών που έχουν κάνει στο άθλημα και είναι όλοι γνώστες του εύρους της ιστορίας του», πρόσθεσε.

Τον περασμένο Νοέμβριο ανακοινώθηκε ότι ο Μπλακ, η Ιταλίδα, Πενέτα και η Σέρβα, Ιβάνοβιτς, ήρθαν στην πρώτη, δεύτερη και τρίτη θέση αντίστοιχα στην ψηφοφορία των φιλάθλων.

Το Hall of Fame θα συνεχίσει να πραγματοποιεί τελετή εισαγωγής τον Ιούλιο, επειδή ο Λέιτον Χιούιτ, που μπήκε στην «Τάξη του 2021» δεν μπόρεσε να ταξιδέψει για την εκδήλωση πέρυσι λόγω των ταξιδιωτικών περιορισμών που υπήρξχαν κατά της πανδημίας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κρούσματα σήμερα: 32.694 νέες μολύνσεις - 80 θάνατοι σε 24 ώρες και 640 διασωληνωμένοι

Αποκλειστικό Newsbomb.gr: Ποιοι και γιατί χτύπησαν τον καθηγητή στην ΑΣΟΕΕ

Εκλογές την άνοιξη σκέφτονται στο Μαξίμου: Οι παράγοντες – κλειδιά και οι απρόβλεπτες εξελίξεις