ΣΠΟΡ

Australian Open: Τζόκοβιτς και Φέντερερ υποκλίθηκαν στον Ράφα Ναδάλ – «Καταπληκτικό επίτευγμα»

Νόβακ Τζόκοβιτς Ράφα Ναδάλ
AP Images

Australian Open: Ο Νόβακ Τζόκοβιτς σχολίασε ότι στο πρώτο Grand Slam του 2022 παίχτηκε εξαιρετικό τένις και υποκλίθηκε στον Ράφα Ναδάλ για τον 21ο τίτλο σε Grand Slam.

Το Νο1 του κόσμου δεν είχε την ευκαιρία να υπερασπιστεί τον τίτλο που κατέκτησε πέρσι, καθώς η κυβέρνηση της Αυστραλίας του ακύρωσε τη βίζα.

Ο Σέρβος τενίστας, μετά την ολοκλήρωση του πρώτου major τουρνουά της χρονιάς, με μήνυμα του στα social media συνεχάρη όλους τους αθλητές που πήραν μέρος κι έδωσε τα συγχαρητήρια του στον Ναδάλ, ο οποίος έγραψε ιστορία, καθώς έγινε ο πρώτος τενίστας που φτάνει τους 21 τίτλους σε Grand Slam. Αυτό σημαίνει ότι άφησε πίσω του, τους άλλους δύο της Big-3 του τένις, Νόβακ Τζόκοβιτς και Ρότζερ Φέντερερ, οι οποίοι έμειναν στους 20.

Το μήνυμα του Νόβακ Τζόκοβιτς

«Παίχτηκε εξαιρετικό τένις φέτος στο Australian Open και οι τελικοί ήταν εξαιρετικοί. Συγχαρητήρια στην Μπάρτι για την καταπληκτική απόδοσή της μπροστά στο κοινό της και την Κόλινς για το απίθανο τουρνουά. Συγχαρητήρια στον Ναδάλ για το 21ο Grand Slam. Καταπληκτικό επίτευγμα. Πάντα έχει απίθανο μαχητικό πνεύμα που κυριάρχησε ακόμη μία φορά. Ο Μεντβέντεφ τα έδωσε όλα και έπαιξε με πάθος. Περιμένουμε πολλά από εκείνον».

Το συγκινητικό μήνυμα του Ρότζερ Φέντερερ

Ο Ρότζερ Φέντερερ από την πλευρά του έστειλε ένα συγκινητικό μήνυμα στον Ράφα Ναδάλ, υπογραμμίζοντας ότι νιώθει περήφανος που μοιράζεται αυτή την εποχή μαζί του. Αναλυτικά όσα έγραψε στα social media ο σπουδαίος Ελβετός.

«Στον φίλο μου και μεγάλο αντίπαλο Ράφα Ναδάλ, συγχαρητήρια μέσα από την καρδιά μου που έγινες ο πρώτος άνδρας που φτάνει τους 21 Grand Slam τίτλους. Πριν από μερικούς μήνες κάναμε πλάκα που ήμασταν και οι δύο με πατερίτσες. Εκπληκτικό.

Ποτέ μην υποτιμάς έναν σπουδαίο πρωταθλητή. Η απίστευτη ηθική σου στη δουλειά, η αφοσίωση και το μαχητικό πνεύμα είναι έμπνευση για εμένα και για πολλούς σε όλον τον κόσμο.

Είμαι περήφανος που μοιράζομαι αυτή την εποχή μαζί σου και νιώθω τιμή που έπαιξα ρόλο στο να σε σπρώξω να πετύχεις περισσότερα. Όπως έκανες κι εσύ σε μένα τα τελευταία 18 χρόνια. Είμαι σίγουρος ότι έχεις περισσότερα επιτεύγματα μπροστά σου, για την ώρα απόλαυσε αυτό!»

ΤΑ HIGHLIGHTS ΤΟΥ ΤΕΛΙΚΟΥ

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Ράφα Ναδάλ: Ξεπέρασε Τζόκοβιτς και Φέντερερ – «Ίσως το τελευταίο μου Australian Open»