ΣΠΟΡ

Australian Open: Μέγας είσαι Ναδάλ! Επέστρεψε από το 0-2 κι έγραψε ιστορία με τον 21ο τίτλο

Ράφα Ναδάλ
AP Images

Australian Open: Ο αλύγιστος Ράφα Ναδάλ επέστρεψε από το 0-2, επικράτησε με 3-2 σετ (2-6, 6-7 (5), 6-4, 6-4, 7-5) του Ντανίλ Μεντβέντεφ κι έγραψε ιστορία, καθώς έγινε ο πρώτος που φτάνει τους 21 τίτλους Grand Slam! 

Απίστευτος! Μοναδικός! Ο κορυφαίος! Ο Ράφα Ναδάλ έγραψε ιστορία στην Αυστραλία, καθώς έγινε ο πρώτος τενίστας που κάνει… black jack στα major τουρνουά.

Ο Ισπανός θρύλος βρέθηκε να χάνει 0-2 σετ στον τελικό του Australian Open, αλλά με ψυχή χιλίων λεόντων πέτυχε μια επική ανατροπή, γράφοντας ιστορία, μετά από 5 ώρες και 25 λεπτά.

Grand Slam
Οι τενίστες με τα περισσότερα Grand Slam στην ιστορίαwikipedia.org

Η εξέλιξη του τελικού στο Australian Open

Το Νο2 της παγκόσμιας κατάταξης ήταν ο απόλυτος κυρίαρχος στο πρώτο σετ, έκανε δύο break και το πήρε με 6-2. Το δεύτερο αποτέλεσε «διαφήμιση» του τένις, καθώς κράτησε 84 λεπτά(!), με τον Ρώσο να επιστρέφει από το 5-3 για να κάνει στο 2-0 στο tie break, το οποίο πήρε με 7-5.

Ο Ναδάλ βρέθηκε με την πλάτη στον τοίχο, αλλά έδειξε γιατί είναι για πολλούς ο GOAT! Είναι χαρακτηριστικό ότι ο αντίπαλος του βρέθηκε μπροστά με 3-2 σετ κι είχε τρία break points (0-40). O σπουδαίος Ράφα αρνήθηκε να χάσει και κάνοντας εκείνος break στο ένατο game, πήρε το σετ με 6-4. Στο τέταρτο σετ, ο Ναδάλ έκανε δύο διαδοχικά break για να προηγηθεί με 4-2 και με 6-4, ισοφάρισε σε 2-2.

Στο τελευταίο και καθοριστικό σετ, έκανε break στο πέμπτο game και στη συνέχεια έσωσε τρία break points για να βρεθεί μπροστά με 4-2. Ο Μεντβέντεφ δεν το έβαλε κι ισοφάρισε σε 5-5, αλλά ο Ισπανός με νέο break του «τσάκισε» την ψυχολογία κι έφτασε στον θρίαμβο με 7-5.

TA HIGHLIGHTS ΤΟΥ ΤΕΛΙΚΟΥ ΣΤΟ AUSTRALIAN OPEN

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr