ΣΠΟΡ

Στέφανος Τσιτσιπάς – Μαρία Σάκκαρη: Η θέση τους στην παγκόσμια κατάταξη μετά το Australian Open

Στέφανος Τσιτσιπάς Μαρία Σάκκαρη
AP Images

Στέφανος ΤσιτσιπάςΜαρία Σάκκαρη: Σταθεροί στις θέσεις τους στην παγκόσμια κατάταξη παρέμειναν οι δύο εκπρόσωποι της Ελλάδας, μετά το Australian Open.

Τόσο ο Τσιτσιπάς, όσο κι η Σάκκαρη πραγματοποίησαν μια παρόμοια πορεία με αυτή του 2021.

Ο 24χρονος τενίστας εξακολουθεί να είναι το Νο4 του κόσμου. Η μόνη αλλαγή στο Top-10 ήταν η άνοδος του Μπερετίνι στο Νο6, με τον Ρούμπλεφ να πέφτει στο Νο7.

Ο Τζόκοβιτς, μολονότι, η κυβέρνηση της Αυστραλίας του στέρησε τη συμμετοχή στο πρώτο Grand Slam του 2022, παραμένει στο Νο1, με τον Μεντβέντεφ να τον ακολουθεί σε κοντινή απόσταση. Ο θριαμβευτής του Australian Open, Ράφα Ναδάλ, βρίσκεται στο Νο5.

Στις γυναίκες, η Σάκκαρη έμεινε σταθερή στο Νο8, αλλά από εκεί και πέρα υπήρξαν σημαντικές αλλαγές στο Top-10. Η Άσλεϊ Μπάρτι παρέμεινε στην κορυφή, με τη Σαμπαλένκα να την ακολουθεί, ενώ στο Νο3 ανέβηκε η Κρεϊτσίκοβα, η οποία μάλιστα βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής από τη Λευκορωσίδα.

Η Σβιόντεκ κέρδισε πέντε θέσεις κι ανέβηκε στο Νο4, ενώ αντίστοιχα η Μουγκουρούθα από το Νο3 «κατρακύλησε» στο Νο7. Την πιο εντυπωσιακή άνοδο την έκανε η φιναλίστ του τελικού του AO, Ντανιέλ Κόλινς, η οποία από το Νο30 βρέθηκε στο Νο10.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Ράφα Ναδάλ: Ένας θρύλος 21 καρατίων – Έγραψε ιστορία με τον πιο απρόσμενο τίτλο (photos+videos)