ΣΠΟΡ

Στέφανος Τσιτσιπάς: «Δίψα» για τίτλο - «Το θέλω πάρα πολύ» - Η ώρα και το κανάλι του τελικού

Στεφανος Τσιτσιπάς
AP Images

Στέφανος Τσιτσιπάς: Τη «δίψα» του για την κατάκτηση του τίτλου στο Rotterdam Open εξέφρασε ο Έλληνας τενίστας, μετά την πρόκριση του στον τελικό.

Ο Τσιτσιπάς έκανε την ανατροπή στον ημιτελικό με τον Γίρι Λεχέτσκα, επικρατώντας με 2-1 σετ (4-6, 6-4, 6-2).

Μολονότι ζορίστηκε παραπάνω απ’ ότι ενδεχομένως θα περίμενε, ο Έλληνας τενίστας έδειξε χαρακτήρα κι εξασφάλισε την παρουσία στον 18ο τελικό της καριέρας του.

Ο Τσιτσιπάς περιμένει τον νικητή του δεύτερου ημιτελικού ανάμεσα στον Φέλιξ Οζέ Αλιασίμ και τον Αντρέι Ρούμπλεφ. Στον τελικό της Κυριακής (13/2), θα έχει την ευκαιρία να διεκδικήσει τον πρώτο του τίτλο το 2022 και τον όγδοο της καριέρας του.

Η αναμέτρηση που θα κρίνει τον νικητή ατο Rotterdam Open θα ξεκινήσει στις 16:30 και θα έχει τηλεοπτική μετάδοση από το CosmoteSport6.

«Οι τελικοί με ενθουσιάζουν»

Στις δηλώσεις που έκανε μετά το τέλος του αγώνα του, ο 23χρονος τενίστας εμφανίστηκε έτοιμος να κάνει το κάτι παραπάνω, ώστε να κατακτήσει το τρόπαιο. «Είμαι έτοιμος να αντιμετωπίσω τον οποιονδήποτε. Το θέλω πραγματικά πάρα πολύ και είμαι έτοιμος να δώσω το κάτι παραπάνω ώστε να καταφέρω κάτι καλό αυτή την εβδομάδα», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Όσο για τον ημιτελικό, είπε: «Ήξερα πως θα ήταν δύσκολο να διατηρήσει αυτό το επίπεδο έντασης, κάνοντας αυτό το παιχνίδι και σήμερα και όλη αυτή την εβδομάδα. Το σερβίς του που είναι μεγάλο όπλο και η πρώτη μπάλα που μπορεί και διαχειρίζεται πάρα πολύ καλά, βρίσκοντας τις γωνίες του γηπέδου.

Δεν είχαμε πολλές εναλλαγές μέσα στο παιχνίδι και ήταν πολύ απότομο ματς. Το στυλ παιχνιδιού του έχει πολύ να κάνει με τη χώρα από την οποία προέρχεται και η μεγαλύτερη δυσκολία σήμερα ήταν να ανταπεξέλθω και να προσαρμοστώ σ' αυτό το απότομο παιχνίδι του».

Τέλος, σε ερώτηση για το αν τον αγχώνει ότι μετράει επτά ήττες σε τελικούς σε τουρνουά ATP 500, είπε: «Όχι, δεν με αγχώνει. Οι τελικοί με ενθουσιάζουν, είναι ένα πολύ ωραίο κομμάτι και μέρος σε κάθε τουρνουά».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Θρίαμβος του ελληνικού τένις: Στέφανος Τσιτσιπάς και Μαρία Σάκκαρη πέρασαν τελικό την ίδια μέρα!