ΣΠΟΡ

Formula 1: Στη Σαουδική Αραβία για δεύτερη φορά στην ιστορία – Το πρόγραμμα του τριημέρου

Formula 1
AP Images

Formula 1: «Back to back» αγώνας, καθώς μια εβδομάδα μετά το Grand Prix του Κατάρ, η δράση μεταφέρεται στη Σαουδική Αραβία.

Η Formula 1 θα βρεθεί, το τριήμερο 25-27 Μαρτίου, για δεύτερη φορά στην ιστορία της στην πίστα της Τζέντα, μετά την περσινή νίκη του Λιούις Χάμιλτον.

Η Ferrari κυριάρχησαν στο πρώτο Grand Prix του 2022, καθώς έκανε το «1-2», με τους Σαρλ Λεκλέρκ και Κάρλος Σάινθ. H Scuderia θα αναζητήσει μια ανάλογη εμφάνιση, η Mercedes θέλει να διεκδικήσει τη νίκη, ενώ επειγόντως βελτίωση αναζητά η Red Bull, η οποία είδε και τα δύο μονοθέσια της να εγκαταλείπουν για τον ίδιο ακριβώς λόγο (βλ. αντλία καυσίμου). Ο Μαξ Φερστάπεν, άλλωστε, δεν θέλει καν να σκέφτεται το ενδεχόμενο να χάσει από τόσο νωρίς έδαφος στη μάχη της υπεράσπισης του τίτλου.

Η διαδρομή στο circuit της Σαουδικής Αραβίας έχει μήκος 6.174 μέτρα κι οι οδηγοί θα κάνουν συνολικά 50 γύρους. Το ρεκόρ πίστας είναι το 1:30,734 του Χάμιλτον.

Οι μεταδόσεις του Grand Prix της Σαουδικής Αραβίας

Όλη η δράση στα Grand Prix του 2022 μεταδίδονται από την ΕΡΤ2 (τα ελεύθερα δοκιμαστικά από το ERTFlix) και το CosmoteSport6HD.

Παρασκευή 25 Μαρτίου

16:00 – Πρώτη Περίοδος Ελεύθερων Δοκιμών

19:00 – Δεύτερη Περίοδος Ελεύθερων Δοκιμών

Σάββατο 26 Μαρτίου

16:00 – Τρίτη Περίοδος Ελεύθερων Δοκιμών

19:00 – Κατατακτήριες Δοκιμές

Κυριακή 27 Μαρτίου

20:00 – Αγώνας

Διαβάστε επίσης:

Formula 1: Κυριαρχία της Ferrari στο Μπαχρέιν, τρίτος ο Χάμιλτον - Καταστροφή για Φερστάπεν (photos)