ΣΠΟΡ

Formula 1: Το πρώτο Sprint Race της σεζόν στην Ίμολα – Οι αλλαγές, η ώρα και το κανάλι

Formula 1
AP Images

Formula 1: Στην πίστα της Ίμολα θα διεξαχθεί το πρώτο Sprint Race της σεζόν, το οποίο έρχεται με σημαντικές αλλαγές στη δομή και τη βαθμολόγηση του.

Στο πλαίσιο του Grand Prix της Εμίλια Ρομάνια, το οποίο γίνεται αυτό το τριήμερο θα κάνει τη πρώτη του εμφάνιση ο ανανεωμένος αγώνας Sprint.

Ο αγώνας εφαρμόστηκε για πρώτη φορά το 2021 κι όπως πέρσι θα διεξαχθεί, ημέρα Σάββατο, σε τρία Grand Prix. Η διάρκεια του είναι 100χλμ, ήτοι το 1/3 ενός κανονικού αγώνα κι έχει διάρκεια 25-30 λεπτά.

Την περσινή σεζόν η σειρά εκκίνησης καθοριζόταν από τις κατατακτήριες δοκιμές της Παρασκευής και με τη σειρά της η κατάταξη στο Sprint Race όριζε τη σειρά εκκίνησης στον αγώνα της Κυριακής. Επίσης, στον αγώνα του Σαββάτου, βαθμούς έπαιρναν οι τρεις πρώτοι (βλ. 3-2-1).

Φέτος, όμως, τα πράγματα είναι διαφορετικά, καθώς βαθμούς θα παίρνουν οι οκτώ πρώτοι (8 ο πρώτος, 7 ο δεύτερος κ.ο.κ.). Επίσης, η pole position θα προκύπτει από τις κατατακτήριες της Παρασκευής, ενώ στο Sprint Race θα καθορίζονται οι θέσεις εκκίνησης στον αγώνα της Κυριακής.

Πέρα από το GP της Εμίλια Ρομάνια, Sprint Race θα έχουν σε αυτά της Αυστρίας (9 Ιουλίου) και της Βραζιλίας (12/11). Ο σημερινός (23/4) αγώνας θα ξεκινήσει στις 17:30 και θα έχει τηλεοπτική μετάδοση από το CosmoteSport5HD και την ΕΡΤ2. Τα δύο συγκεκριμένα κανάλια θα μεταδώσουν και τον αγώνα της Κυριακής (24/4).

Διαβάστε επίσης:

Formula 1: «Καρφιά» Φερστάπεν σε Χάμιλτον: «Είναι φίλος της Άρσεναλ και θα αγοράσει την Τσέλσι;»