ΣΠΟΡ

Στέφανος Τσιτσιπάς: Υποκλίθηκε στον κορυφαίο! «Αυτοκράτορας» στη Ρώμη ο Νόβακ Τζόκοβιτς

Νόβακ Τζόκοβιτς Στέφανος Τσιτσιπάς
AP Images

Στέφανος Τσιτσιπάς: Ο Έλληνας τενίστας ηττήθηκε 2-0 σετ (0-6, (5)6-7) από τον Νόβακ Τζόκοβιτς, ο οποίος πανηγύρισε τον 38ο τίτλο Masters της καριέρας του.

Σε μια σεζόν εξαιρετικά δύσκολη, καθώς δεν μπορεί να αγωνιστεί σε όλα τα τουρνουά, λόγω της απόφασης του να μην κάνει το εμβόλιο κατά του κορονοϊού, ο «Νόλε» αποδεικνύει γιατί είναι στην κορυφή του κόσμου.

Ο Τζόκοβιτς πανηγύρισε τον πρώτο του τίτλο μέσα στο 2022 και δείχνει να «φορτσάρει» πριν από το Roland Garros, το οποίο αποτελεί τον μεγάλο στόχο του. Αυτός είναι ο έβδομος τίτλος του στο Internazionali BNL D’Italia και 87ος στη σπουδαία καριέρα του.

Το Νο1 στον κόσμο έβαλε πίεση με το «καλημέρα» στον Τσιτσιπά, ο οποίος έγινε έξαλλος με τον τρόπο που έπαιζε στο πρώτο σετ. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο «Νόλε» χρειάστηκε μόλις 30 λεπτά για να κάνει το 1-0, χωρίς μάλιστα να χάσει game.

Η εικόνα ήταν τελείως διαφορετική στο δεύτερο σετ, καθώς ο Στέφανος ανέβασε κατακόρυφα την απόδοση του και κάνοντας break στο τέταρτο game, προηγήθηκε με 4-1 και 5-2.

Ο Σέρβος, όμως, δεν λύγισε κι επέστρεψε, ισοφαρίζοντας σε 5-5 και 6-6, με αποτέλεσμα τα πάντα να κριθούν στο tie break! Εκεί, ο Τζόκοβιτς ήταν καλύτερος στις λεπτομέρειες και νίκησε τον Τσιτσιπά για πέμπτη φορά σε ισάριθμα ματς των δυο τους.

ΤΑ HIGHLIGHTS ΤΟΥ ΤΖΟΚΟΒΙΤΣ - ΤΣΙΤΣΙΠΑΣ

Η ΑΠΟΝΟΜΗ

Διαβάστε επίσης:

Στέφανος Τσιτσιπάς: Σε έξαλλη κατάσταση – «Παίζεις άθλια» φώναζε στον τελικό με τον Τζόκοβιτς