ΣΠΟΡ

Στέφανος Τσιτσιπάς: Πολύ σκληρός για να χάσει! – Τρομερή πρόκριση στο Roland Garros

Στέφανος Τσιτσιπάς
AP Images

Στέφανος Τσιτσιπάς: Ο Έλληνας πρωταθλητής «επιβίωσε» σε μια τρομερή μάχη τεσσάρων ωρών με τον Ζντέντεκ Κόλαρ και προκρίθηκε στον τρίτο γύρο του Roland Garros  

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς είδε το Νο134 στον κόσμο να του βάζει δύσκολα, αλλά στο τέλος πέτυχε μια τρομερή ανατροπή για να πάρει τη νίκη με 3-1 σετ (6-3, 7-6(8), 6-7(3), 7-6(7)).

Ο Έλληνας πρωταθλητής προηγήθηκε με 2-0 σετ κι έδειχνε ότι μπορεί να «καθαρίσει» εύκολα την υπόθεση νίκη, ωστόσο ο μαχητικός Τσέχος έβγαλε αντίδραση κι επέστρεψε στο ματς.

Ο Κόλαρ πήρε το τρίτο σετ στο tie break, ενώ έφτασε μια «ανάσα» από το 2-2! Συγκεκριμένα, προηγήθηκε με 6-2 στο tie break, ωστόσο σε εκείνο το σημείο ο Τσιτσιπάς έδειξε την ποιότητα του «έσβησε» τέσσερα σερί set points και πήρε την πρόκριση, μετά από 4 ώρες και 8 λεπτά!

Ο Στέφανος θα βρεθεί για τέταρτη σερί χρονιά στους «32» του major τουρνουά του Παρισιού, όπου το Σάββατο (28/5) θα αντιμετωπίσει τον Μίκαελ Ίμερ. Ο 23χρονος Σουηδός νίκησε 3-1 σετ (6-3, 3-6, 6-2, 6-3) τον Ντάνιελ Έβανς.

Αξίζει να υπογραμμίσουμε, πάντως, ότι στα δύο πρώτα ματς ο Τσιτσιπάς έχει «σπαταλήσει» πολύ περισσότερη ενέργεια απ’ ότι ενδεχομένως να περίμενε, καθώς ήδη μετράει οκτώ ώρες μέσα στο court. Αυτό δεν αποκλείεται να παίξει τον ρόλο του στις τελευταίες φάσεις του Roland Garros.

Στέφανος Τσιτσιπάς: «Με έβγαλε πολλές φορές εκτός εαυτού»

Ο εμφανώς κουρασμένος, μετά το τέλος του αγώνα, Στέφανος Τσιτσιπάς αποθέωσε τον Ζντένεκ Κόλαρ, ο οποίος του έβαλε δύσκολα. Όπως ανέφερε: «Με τρέλανε. Εκνευριζόμουν πολύ με έβγαζε εκτός εαυτού στη διάρκεια της αναμέτρησης. Θέλω να τον συγχαρώ για ένα σπουδαίο παιχνίδι και μια μεγάλη προσπάθεια που έκανε». Σε ερώτηση για τα χτυπήματα που έψαχνε στην ευθεία υποστήριξε: «Αυτό έψαχνα σε όλο το παιχνίδι, αλλά δεν το έβρισκα. Ας πούμε ότι είχα και τύχη».

Διαβάστε επίσης:

Στέφανος Τσιτσιπάς: Ο πιτσιρικάς που έκλεψε την παράσταση στο Roland Garros (video)

Τένις: Η ATP τιμώρησε το Wimbledon για τον αποκλεισμό Ρώσων και Λευκορώσων αθλητών