ΣΠΟΡ

Στέφανος Τσιτσιπάς: «Με έβγαλε πολλές φορές εκτός εαυτού»

Στέφανος Τσιτσιπάς
Intime

Στέφανος Τσιτσιπάς: Ο Έλληνας τενίστας μίλησε με τα καλύτερα λόγια για τον Ζντένεκ Κόλαρ, μετά την πρόκριση του στον τρίτο γύρο του Roland Garros.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς χρειάστηκε 4 ώρες και 8 λεπτά για να κάμψει τον μαχητικό Τσέχο, ο οποίος ήρθα από τα προκριματικά κι είναι Νο134 στον κόσμου.

Το Νο4 της παγκόσμιας κατάταξης ήταν εμφανώς κουρασμένος στις δηλώσεις του, καθώς χρειάστηκε να κάνει και πάλι υπερπροσπάθεια.

Ο 23χρονος πρωταθλητής αποθέωσε τον αντίπαλο του, λέγοντας ότι: «Με τρέλανε. Εκνευριζόμουν πολύ με έβγαζε εκτός εαυτού στη διάρκεια της αναμέτρησης. Θέλω να τον συγχαρώ για ένα σπουδαίο παιχνίδι και μια μεγάλη προσπάθεια που έκανε».

Σε ερώτηση για τα χτυπήματα που έψαχνε στην ευθεία υποστήριξε: «Αυτό έψαχνα σε όλο το παιχνίδι, αλλά δεν το έβρισκα. Ας πούμε ότι είχα και τύχη».

Ο Στέφανος θα βρεθεί για τέταρτη σερί χρονιά στους «32» του major τουρνουά του Παρισιού, όπου το Σάββατο (28/5) θα αντιμετωπίσει τον Μίκαελ Ίμερ. Ο 23χρονος Σουηδός νίκησε 3-1 σετ (6-3, 3-6, 6-2, 6-3) τον Ντάνιελ Έβανς.

Αξίζει να υπογραμμίσουμε, πάντως, ότι στα δύο πρώτα ματς ο Τσιτσιπάς έχει «σπαταλήσει» πολύ περισσότερη ενέργεια απ’ ότι ενδεχομένως να περίμενε, καθώς ήδη μετράει οκτώ ώρες μέσα στο court. Αυτό δεν αποκλείεται να παίξει τον ρόλο του στις τελευταίες φάσεις του Roland Garros.

Διαβάστε επίσης:

Στέφανος Τσιτσιπάς: Πολύ σκληρός για να χάσει! – Τρομερή πρόκριση στο Roland Garros

Στέφανος Τσιτσιπάς: Ο πιτσιρικάς που έκλεψε την παράσταση στο Roland Garros (video)

Τένις: Η ATP τιμώρησε το Wimbledon για τον αποκλεισμό Ρώσων και Λευκορώσων αθλητών