ΣΠΟΡ

Παγκόσμιο Πρωτάθλημα υγρού στίβου: Τέταρτη στον κόσμο η Ελλάδα – Η καλύτερη θέση σε ομαδικό

Παγκόσμιο Πρωτάθλημα υγρού στίβου
koe.org.gr

Παγκόσμιο Πρωτάθλημα υγρού στίβου: Μια ακόμη εξαιρετική εμφάνιση πραγματοποίησαν τα κορίτσια της Καλλιτεχνικής Κολύμβησης, φτάνοντας μια «ανάσα» από το βάθρο.

Η Ελλάδα κατέκτησε την τέταρτη θέση στον κόσμο στον τελικό του Κόμπο, στο 19ο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα που διεξάγεται στη Βουδαπέστη.

Αξίζει να υπογραμμίσουμε ότι αυτή είναι η καλύτερη θέση που έχει πάρει ποτέ σε ομαδικό αγώνισμα της Καλλιτεχνικής Κολύμβησης στην ιστορία των Παγκοσμίων Πρωταθλημάτων κι η δεύτερη καλύτερη γενικότερα, μετά ιστορικό χάλκινο μετάλλιο της Ευαγγελίας Πλατανιώτη στο Τεχνικό Σόλο.

Οι Ζωή Αγραφιώτη, Μαρία Αλζιγκούζη - Κομινέα, Ελένη Φραγκάκη, Κρυσταλένια Γιαλαμά, Ζωή Καράγγελου, Μαρία Καραπαναγιώτου, Δανάη Καριώρη, Ιφιγένεια Κρομμυδάκη, Σοφία Μαλκογεώργου και Αντριάνα Μισίκεβιτς (αναπλ. Λυδία Παπαναστασίου) πραγματοποίησαν μια εξαιρετική εμφάνιση, εκτελώντας θαυμάσια τη χορογραφία, η οποία είχε την ονομασία «Άφρικα».

Η Ελλάδα συγκέντρωσε 88,2000 βαθμούς, φτάνοντας μια «ανάσα» από το βάθρο. Σε αυτό βρέθηκαν η Ουκρανία, η οποία πήρε το χρυσό μετάλλιο με 95,0333 β., η Ιαπωνία που κατέκτησε το ασημένιο με 93,5667 κι η «χάλκινη» Ιταλία με 92,0333 β.

«Είναι μια ακόμα ιστορική διάκριση, καθώς είναι η πρώτη φορά που η Ελλάδα παίρνει τόσο υψηλή θέση σε ομαδικό αγώνισμα σε Παγκόσμιο πρωτάθλημα στην Καλλιτεχνική Κολύμβηση. Είμαστε πολύ περήφανες γιατί κάναμε το καλύτερο που μπορούσαμε. Μας βγήκε τέλεια η χορογραφία. Περιμέναμε αυτές τις συνεχείς συμμετοχές σε τελικούς και τις καλές εμφανίσεις διότι έχουμε δουλέψει σκληρά», δήλωσε η Κρυσταλλένια Γιαλαμά.

Την Τρίτη (21/6), οι Ευαγγελία Πλατανιώτη/Σοφία Μαλκογεώργου θα αγωνιστούν (10:00) στον προκριματικό του Ελεύθερου Ντουέτου, ενώ το απόγευμα (17:00), η Ελλάδα αγωνίζεται στον τελικό του Τεχνικού Ομαδικού.

Σχετικές ειδήσεις