Στέφανος Τσιτσιπάς: Η Μαγιόρκα του δίνει ώθηση για τη «βουτιά» στα βαθιά του Wimbledon

Βαγγέλης Πάτας

AP Images

Στέφανος Τσιτσιπάς: Η κατάκτηση του πρώτου τίτλου στο γρασίδι δίνει μεγάλη ψυχολογική ώθηση στον Έλληνα τενίστα, ενόψει του Wimbledon.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς έκαμψε την αντίσταση του Ρομπέρτο Μπαουτίστα Αγκούτ στον τελικό του Mallorca Championships και πανηγύρισε το παρθενικό τρόπαιο της καριέρας του στην grass-season.

Μια επιτυχία που έρχεται την κατάλληλη στιγμή για τον 24χρονο τενίστας, έστω κι αν ήταν σε τουρνουά της σειράς ATP 250. Μάλιστα, τη γιόρτασε τηρώντας και το «έθιμο» που υπάρχει στη Μαγιόρκα, το οποίο θέλει τον νικητή να βουτάει στην πισίνα, με δεκάδες ball kids να τον ακολουθούν.

Μετά από αυτή τη βουτιά χαράς, ο Τσιτσιπάς ετοιμάζεται να «βουτήξει» στα «βαθιά νερά» του Wimbledon. Το γρασίδι δεν αποτελεί την αγαπημένη επιφάνεια του και γι’ αυτό η επιτυχία στην Ισπανία αποτελεί μια μεγάλη ψυχολογική ώθηση.

Ξανά στο Νο5 της παγκόσμιας κατάταξης

Επίσης, η κατάκτηση του Mallorca Championships του έδωσε όσους πόντους χρειαζόταν για να κερδίσει μια θέση στην παγκόσμια κατάταξη. Ο 24χρονος τενίστας, με τους 250 που πήρε, επιστρέφει στο Νο5, αφήνοντας πίσω του τον Κάσπερ Ρουντ. Παράλληλα, εξασφάλισε κι ένα σημαντικό ποσό ως χρηματικό έπαθλο, καθώς έβαλε στον τραπεζικό του λογαριασμό 134.835 ευρώ.

Στα «βαθιά» στο Wimbledon ο Τσιτσιπάς

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς θα μπει στη «μάχη» του Wimbledon την Τρίτη (28/6). Η κλήρωση του βρετανικού Grand Slam πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή (24/6), με τον Έλληνα τενίστα να πέφτει στα «βαθιά». Συγκεκριμένα, βρίσκεται στο κάτω μέρος του ταμπλό, μαζί με τους Ράφα Ναδάλ, Μπατέο Μπερετίνι, Φέλιξ Οζέρ Αλιασίμ, ενώ πιθανός αντίπαλος στον τρίτο γύρο είναι ο Νικ Κύργιος. Στον πρώτο γύρο θα αντιμετωπίσει τενίστα από τα προκριματικά, με τον Ελβετό, Αλεξάντερ Ρίτσαρντ να είναι το φαβορί.

Το κανάλι που θα δείξει τους αγώνες

Η ώρα, λοιπόν, για το τρίτο Grand Slam της σεζόν έφτασε! Το Wimbledon θα διεξαχθεί από τη Δευτέρα 27 Ιουνίου μέχρι την Κυριακή 10 Ιουλίου. Η Μαρία Σάκκαρη θα κάνει ποδαρικό την πρώτη ημέρα του major τουρνουά, με τον Τσιτσιπά να ακολουθεί την επόμενη. Οι αγώνες των δύο εκπροσώπων της Ελλάδας, αλλά και τα σημαντικότερα ματς θα μεταδοθούν από τα κανάλια Novasports, τα οποία έχουν τα τηλεοπτικά δικαιώματα στη χώρα μας.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΠΡΕΜΙΕΡΑΣ

Σχετικές ειδήσεις

ΜΕΛΟΣ ened Monetized by DPG Digital Media Group ©2010-2024 ⚡ Newsbomb.gr - All rights reserved