ΣΠΟΡ

Wimbledon: Ποδαρικό με Μαρία Σάκκαρη, την Τρίτη μπαίνει ο Στέφανος Τσιτσιπάς

Μαρία Σάκκαρη
AP Images

Wimbledon: Η Μαρία Σάκκαρη θα αγωνιστεί την πρώτη ημέρα του βρετανικού Grand Slam, ενώ ο Στέφανος Τσιτσιπάς θα αγωνιστεί μια ημέρα αργότερα.

Η ώρα για το τρίτο major τουρνουά της χρονιάς έφτασε! Το ιστορικό Wimbledon ξεκινά τη Δευτέρα (27/6), έχοντας ιδιαιτερότητες.

Να θυμίσουμε ότι στα βρετανικά courts δεν θα αγωνιστούν Ρώσοι και Λευκορώσοι αθλητές, κάτι που σημαίνει ότι θα απουσιάσει μεταξύ άλλων και το Νο1 του κόσμου, Ντανίλ Μεντβέντεφ. Η απόφαση των διοργανωτών να αποκλείσουν τους αθλητές από τις δύο χώρες, λόγω του πολέμου στην Ουκρανία, έφερε την τιμωρία από την ATP. Οι διοργανωτές, πάντως, «απάντησαν» με ρεκόρ χρηματικών επάθλων, καθώς για πρώτη φορά θα μοιραστούν 50.500.000 δολάρια!

Το Σάββατο (25/6) έγινε γνωστό το πρόγραμμα της πρώτης ημέρας, με τη Μαρία Σάκκαρη να είναι η εκπρόσωπος της Ελλάδας που θα κάνει ποδαρικό στο Wimbledon. Ο αγώνας της Ελληνίδας τενίστριας είναι το τελευταίο χρονικά στο Court 2, όπου θα αντιμετωπίσει την Αυστραλή, Ζόι Χάιβς, η οποία είναι Νο572 στον κόσμο. Το πρόγραμμα ξεκινά στις 13:00, κάτι που σημαίνει ότι το ματς θα ξεκινήσει περίπου στις 20:00.

Η πρεμιέρα περιλαμβάνει και Νόβακ Τζόκοβιτς, ο οποίος θα αντιμετωπίσει στο κεντρικό court τον Κορεάτη, Σουνγού Κουόν. Όσο αφορά στον Στέφανο Τσιτσιπά, ο οποίος κατέκτησε στη Μαγιόρκα τον πρώτο τίτλο του σε γρασίδι, θα μπει στη «μάχη» την Τρίτη (28/6). Στον πρώτο γύρο θα αντιμετωπίσει τενίστα από τα προκριματικά, με τον Ελβετό, Αλεξάντερ Ρίτσαρντ να είναι το φαβορί.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΠΡΕΜΙΕΡΑΣ

Σχετικές ειδήσεις