ΣΠΟΡ

Μεσογειακοί Αγώνες: Στα προημιτελικά του πινγκ πονγκ η Εθνική - Άφησε υποσχέσεις για βήμα παραπάνω!

Μεσογειακοί Αγώνες
httf.gr

Μεσογειακοί Αγώνες: Η Ελλάδα πέτυχε τον αρχικό της στόχο στο ομαδικό ανδρών του πινγκ πονγκ, καθώς πήρε την πρόκριση για τα προημιτελικά της διοργάνωσης που διεξάγεται στο Οράν της Αλγερίας.

Η Εθνική προκρίθηκε στους «8» ως δεύτερη στον όμιλό της, μετρώντας μια νίκη και μια ήττα.

Στον πρώτο του αγώνα, κάμφθηκε από το Νο1 του αγωνίσματος, τη Σλοβενία, με 3-1, αλλά στο καθοριστικό δεύτερο ματς, δικαίωσε τις προβλέψεις απέναντι στην Κύπρο και επικρατώντας με 3-0 κατέκτησε τη δεύτερη προνομιούχο θέση.

Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα, πάντως, «κοίταξε στα μάτια» και τη Σλοβενία, διεκδικώντας με αξιώσεις την πρώτη θέση. Ακόμα κι έτσι, πάντως, δείχνει ικανό για το βήμα παραπάνω.

Η συνέχεια στο αγώνισμα δίνεται το πρωί της Δευτέρας (27/06) κι η Ελλάδα θα συναντήσει κάποια από τις τρεις χώρες, που θα έχουν επικρατήσει στα υπόλοιπα ισάριθμα γκρουπ (αργά το βράδυ η κλήρωση, καθώς η χώρα μας είναι +2 ώρες).

Ξεκινούν και τα ατομικά

Τη Δευτέρα (27/6) αρχίζουν και τα αγωνίσματα του απλού σε άντρες και γυναίκες.

Στους άνδρες σχηματίστηκαν οκτώ γκρουπ στο στάδιο 1. Ο Σγουρόπουλος είναι στο έβδομο. Έχει επικεφαλής τον Τυνήσιο, Αμπουμπακάρ Μπουράς και αντιπάλους επίσης τον Σέρβο, Μάρκο Γέφτοβιτς (που έχει περάσει από το ελληνικό πρωτάθλημα) και τον Κοσοβάρο, Κρέσνικ Μαχμούτι.

Ο Κωνσταντινόπουλος είναι στο όγδοο γκρουπ. Θα συναντήσει τον Σλοβένο, Ντένι Κοζούλ (επικεφαλής), τον Ιταλό, Μιχάι Μπομποτσίκα και τον Κύπριο, Μάριο Γιάνγκου. Οι δύο πρώτοι αθλητές από το κάθε γκρουπ παίρνουν την πρόκριση για το στάδιο 2, το οποίο θα έχει πάλι ομίλους των τεσσάρων.

Στις γυναίκες οι όμιλοι στο στάδιο 1 είναι των τριών αθλητριών. Η Τόλιου κληρώθηκε στο τρίτο γκρουπ με την Αιγύπτια, Ντίνα Μεσρέφ (επικεφαλής) και την Τουρκάλα, Σιμπέλ Αλτίνκαγια. Οι δύο πρώτες αθλήτριες των γκρουπ προκρίνονται στο στάδιο 2.

Σχετικές ειδήσεις