ΣΠΟΡ

Ρότζερ Φέντερερ: Έτοιμος για το μεγάλο «αντίο» – «Δεν χρειάζομαι το τένις»

Ρότζερ Φέντερερ
AP Images

Ρότζερ Φέντερερ: Η ώρα να πει το μεγάλο «αντίο» στα courts φαίνεται ότι πλησιάζει για τον Ελβετό «θρύλο», ο οποίος δείχνει να συμβιβάζεται πλέον με την ιδέα.

Οι τραυματισμοί δεν τον έχουν αφήσει να αγωνιστεί εδώ και αρκετούς μήνες, με αποτέλεσμα από τη Δευτέρα (11/7) να βρίσκεται εκτός πίνακα κατάταξης.

Είναι κάτι που είχε να συμβεί από τον Σεπτέμβριο του 1997, όταν μπήκε για πρώτη φορά ως Νο803 σε ηλικία 16 ετών. Επίσης, ο Φέντερερ δεν κατάφερε να παίξει στο Wimbledon, κάτι που δεν είχε συμβεί, μετά την πρώτη του εμφάνιση στο κυρίως ταμπλό το 1999.

Ο 40χρονος τενίστας φαίνεται ότι συνειδητοποιεί ότι το πλήρωμα του χρόνου πλησιάζει κι ήδη έχει αλλάξει τις προτεραιότητες του, απολαμβάνοντας τις μικρές στιγμές της καθημερινότητας.

Αναλυτικά όσα τόνισε στις δηλώσεις του:

«Μου αρέσει να κερδίζω αλλά αν δεν είσαι πλέον ανταγωνιστικός τότε είναι καλύτερα να σταματήσεις. Δεν νομίζω ότι χρειάζομαι το τένις, χαίρομαι με τα μικρά πράγματα, όπως όταν ο γιος μου κάνει κάτι καλά ή η κόρη μου όταν παίρνει ένα καλό βαθμό στο σχολείο.

Το τένις είναι μέρος της ζωής μου, αλλά όχι ολόκληρη η ταυτότητα μου. Θέλω να παραμένω επιτυχημένος, να βάζω όλη μου την ενέργεια στις επιχειρήσεις μου, παρότι μερικές φορές δίνω περισσότερα από όσα θα έπρεπε. Ξέρω ότι μια επαγγελματική καριέρα ενός αθλητή δεν μπορεί να κρατήσει για πάντα και δεν με πειράζει, το αναγνωρίζω».

Σχετικές ειδήσεις