ΣΠΟΡ

Λευτέρης Πετρούνιας: Οι δοκιμασίες που τον έκαναν άτρωτο και το μεγαλείο προς τους συναθλητές του

Λευτέρης Πετρούνιας: Οι δοκιμασίες που τον έκαναν άτρωτο και το μεγαλείο προς τους συναθλητές του
To πρώτο μήνυμα του Λευτέρη Πετρούνια στο Instagram μετά το ρεκόρ με το έκτο χρυσό σε ευρωπαϊκό πρωτάθλημα
INTIME

To πρώτο μήνυμα του Λευτέρη Πετρούνια στο Instagram μετά το ρεκόρ με το έκτο χρυσό σε ευρωπαϊκό πρωτάθλημα

Το χρυσό μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ενόργανης Γυμναστικής που διεξήχθη στο Μόναχο ήταν ίσως από τα πιο πολύτιμα από αυτά που έχει στο παλμαρέ του ο Λευτέρης Πετρούνιας. Κι αυτό γιατί ήταν αυτό που τον έκανε μόλις τον δεύτερο αθλητή που παίρνει έξι χρυσά στο ίδιο άθλημα σε Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, γιατί ήταν αυτό που κατέκτησε για πρώτη φορά υπό το βλέμμα των παιδιών του αλλά και γιατί ήρθε μετά από δύο χειρουργεία.

Ο ίδιος στην πρώτη ανάρτησή του μετά την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στους κρίκους εξήγησε γιατί «το 6ο Ευρωπαϊκό Χρυσό μετάλλιο με γεμίζει χαρά και δύναμη για τη συνέχεια».

Όπως έγραψε ο Λευτέρης Πετρούνιας «οι δοκιμασίες που πέρασα τα τελευταία χρόνια μ’ έκαναν άτρωτο και σ’ αυτό συμβάλλατε όλοι εσείς που είστε δίπλα μου όλα αυτά τα χρόνια στα δύσκολα και στα εύκολα».

Ο «άρχοντας των κρίκων» έκλεισε την ανάρτησή του με το «πιο μεγάλο ευχαριστώ» το οποίο, όπως τονίζει, «ανήκει στην οικογένεια μου και στους ανθρώπους που είναι στο πλάι μου σ’ αυτή την προσπάθεια».

Ο Λευτέρης Πετρούνιας αποδεικνύοντας, μάλιστα, γιατί εκτός από μεγάλος αθλητής είναι και μεγάλος άνθρωπος, στις αναρτήσεις του στο Instagram δεν ξέχασε και τους δύο συναθλητές του που κατέκτησαν το αργυρό και το χάλκινο μετάλλιο στον τελικό της Κυριακής στους κρίκους δίνοντας τους τα συγχαρητήριά του για τον σπουδαίο αγώνα που έδωσαν.

Το επίτευγμα του Πετρούνια, να κατακτήσει έξι φορές την κορυφή σε ένα όργανο, το έχει καταφέρει στο παρελθόν μόνο ο Ούγγρος Κριστιάν Κέκι, στον πλάγιο ίππο. Ο Λευτέρης Πετρούνιας θεωρείται, προφανώς πανάξια και απόλυτα δίκαια, ένας μύθος του αθλήματος και κατά πολλούς είναι πλέον ο καλύτερος όλων των εποχών. Η συγκομιδή τίτλων σε ευρωπαϊκό επίπεδο για τον Έλληνα «βασιλιά» του αγωνίσματος ξεκίνησε το 2015 στο Μονπελιέ για να ακολουθήσουν χρυσά στη Βέρνη το 2016, στο Κλουζ το 2017, στη Γλασκόβη το 2018, στη Βασιλεία το 2021 και τώρα στο Μόναχο.

Αν, μάλιστα, δεν προέκυπταν κάποιοι τραυματισμοί αλλά και ο κορονοϊός, πιθανότατα η συγκομιδή του Λευτέρη Πετρούνια να ήταν ακόμα μεγαλύτερη. Σε αυτή προστίθενται και το χάλκινο μετάλλιο που είχε κατακτήσει στο ντεμπούτο του σε Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα το 2011 στο Βερολίνο, όπως φυσικά και τα χρυσά μετάλλια σε Παγκόσμια Πρωταθλήματα (2015 Γλασκόβη, 2017 Μόντρεαλ και 2018 Ντόχα), και Ολυμπιακούς Αγώνες (2016 Ρίο ντε Τζανέιρο).

Τα έξι χρυσά μετάλλια του Λευτέρη Πετρούνια

Μονπελιέ 2015

Βέρνη 2016

Κλουζ 2017

Γλασκόβη 2018

Βασιλεία 2021

Μόναχο 2022

Σχετικές ειδήσεις