ΣΠΟΡ

Σερένα Ουίλιαμς: Με δάκρυα στα μάτια είπε αντίο στο τένις – Συγκλονιστικές στιγμές στο US Open

Σερένα Ουίλιαμς
Η μυθική Σερένα Ουίλιαμς αποχώρησε στα 41 της από την ενεργό δράση
AP Photo/John Minchillo

Τίτλοι τέλους στη σπουδαία καριέρα της Σερένα Ουίλιαμς, η οποία μετά την ήττα από την Άιλα Τομλιάνοβιβτς στον Γ’ γύρο του US Open αποσύρθηκε από την ενεργό δράση μέσα σε αποθέωση.

Μετά από μια τεράστια καριέρα, με 23 τίτλους Grand Slam στην τροπαιοθήκη της, η μυθική Σερένα Ουίλιαμς αποσύρθηκε από την ενεργό δράση. Η 41χρονη Αμερικανίδα πρωταθλήτρια είχε ξεκαθαρίσει πως το US Open θα ήταν η τελευταία διοργάνωση στην οποία θα έπαιρνε μέρος, κάτι που έπραξε.

Στον Γ’ γύρο του US Open η Σερένα Ουίλιαμς ηττήθηκε 2-1 από την Άιλα Τομλιάνοβιβτς και αποαιρέτησε τη διοργάνωση αλλά και τα κορτ, μέσα σε αποθέωση. Ο κόσμος χειροκρότησε θερμά μια από τις κορυφαίες γυναίκες αθλήτριες στην ιστορία του τένις, ενώ η ίδια ήταν εμφανώς συγκινημένη.

Όταν κλήθηκε να μιλήσει στον κόσμο, η Σερένα Ουίλιαμς δεν άντεξε και ξέσπασε σε κλάματα.

«Ευχαριστώ όλους όσους ήταν εδώ στο πλευρό μου στην κυριολεξία για ολόκληρες δεκαετίες. Όλα άρχισαν από τους γονείς μου. Αξίζουν τα πάντα. Τους είμαι ευγνώμων. Κλαίω, αλλά νομίζω ότι είναι δάκρυα χαράς. Και να ξέρετε δεν θα ήμουν η Σερένα, αν δεν υπήρχε η Βίνους (σ.σ. η αδερφή της, που επίσης ήταν τενίστρια υψηλού επιπέδου, χωρίς όμως τις τεράστιες διακρίσεις της Σερένα). Σε ευχαριστώ, Βίνους. Η Βίνους είναι ο μοναδικός λόγος, που υπήρξε ποτέ η Σερένα», είπε μεταξύ άλλων.

Σε ερώτηση για το αν υπάρχει περίπτωση να αναθεωρήσει και να συνεχίσει, η Σερένα Ουίλιαμς γέλασε και είπε «δεν νομίζω», αναφέροντας όμως πως «ποτέ δεν ξέρεις» για να γνωρίσει ξανά την αποθέωση.