ΣΠΟΡ

Στέφανος Τσιτσιπάς: «Γκαζώνει» στο χώμα για το Roland Garros – Η περίοδος των μεγάλων επιτυχιών

Στέφανος Τσιτσιπάς
Intime News

Στέφανος Τσιτσιπάς: Ο Μάρτιος ήταν ένας δύσκολος και σκληρός μήνας για τον Έλληνα τενίστα, ο οποίος έκανε ένα βήμα πίσω με στόχο να «γκαζώσει» στο χώμα, η οποία είναι η επιφάνεια που παίζει το καλύτερο τένις του. 

Στο Australian Open, ο Στέφανος Τσιτσιπάς έπαιξε στον δεύτερο τελικό καριέρας σε Grand Slam.

Ένα πρόβλημα στον ώμο τον κράτησε στη συνέχεια εκτός για αρκετό διάστημα, απέσυρε τη συμμετοχή του από το τουρνουά του Ακαπούλκο, ενώ όπως φάνηκε τόσο στο Indian Wells, όσο και στο Μαϊάμι παραμένει ανέτοιμος.

Η πρώτη ήττα της καριέρας του από τον Κάρεν Χατσάνοφ επιβεβαίωσε ότι ο Τσιτσιπάς δεν έχει βρει ακόμα τον ρυθμό του. Έτσι κι αλλιώς, πάντως, ο Μάρτιος είναι ένας μεταβατικός μήνας για εκείνον, αφού είχε κι ο ίδιος δεν είχε υψηλές προσδοκίες.

Πλέον, ξεκινάει μια περίοδος, στην οποία έχει σημειώσει τα περισσότερα από τα κορυφαία επιτεύγματά του. Όπως έχουν παραδεχθεί κι οι αντίπαλοι του, ο Έλληνας τενίστας είναι από τους καλύτερους στο χώμα, με μεγαλύτερη επιτυχία του να αποτελούν οι «back-to-back» τίτλοι (2021, 2022) στο Masters του Μόντε Κάρλο. Επίσης, μετράει δύο ακόμη τίτλους, στη Λιόν το 2021 και στο Εστορίλ το 2019, ενώ μετράει άλλε έξι συμμετοχές σε τελικούς σε χωμάτινη επιφάνεια.

Στο χώμα «έγραψε» και την πρώτη του συμμετοχή σε τελικό Grand Slam, ήταν στο Roland Garros του 2021, όπου ηττήθηκε 3-2 από τον Νόβακ Τζόκοβιτς. Το major τουρνουά του Παρισιού αποτελεί και τον μεγάλο του στόχο για την τρέχουσα σεζόν.

Ο Τσιτσιπάς έχει χρόνο μπροστά του, για να προπονηθεί και να βρει τον απαιτούμενο ρυθμό, ενόψει της μεγάλης πρόκλησης στην επιφάνεια, όπου παίζει το καλύτερο τένις του (έστω κι αν ο ίδιος δεν θέλει να το παραδεχθεί).

Σχετικές ειδήσεις