ΣΠΟΡ

Η Νοβάρα πήρε θέση για τις συνθήκες θανάτου της 18χρονης βολεϊμπολίστριας στην Τουρκία

Η Νοβάρα πήρε θέση για τις συνθήκες θανάτου της 18χρονης βολεϊμπολίστριας στην Τουρκία

Με επίσημη ανακοίνωση η ιταλική Νοβάρα διέψευσε ότι η Τζούμα Ιτούμα προτού σκοτωθεί είχε στείλει μηνύματα σε συμπαίκτριές της που υποδήλωναν ότι βρισκόταν σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση.

Η 18χρονη Ιταλίδα βολεϊμπολίστρια, Τζούλια Ιτούμα, βρήκε τραγικό θάνατο το βράδυ της Μ. Τετάρτης (12/4), όταν έπεσε από παράθυρο στον 6ο όροφο του ξενοδοχείου στην Κωνσταντινούπολη, όπου διέμενε η αποστολή της Νοβάρα.

Τις επόμενες ώρες του θανάτου της ακολούθησαν πολλά δημοσιεύματα για τις συνθήκες του θανάτου της 18χρονης αθλήτριας, με τη διοίκηση της ιταλικής ομάδας να τις διαψεύδει με σχετική ανακοίνωση.

Σε αυτή αναφέρει μεταξύ άλλων:

«Δεν στάλθηκαν ποτέ αποχαιρετιστήρια μηνύματα από την Τζούλια, σε καμία μορφή, σε συμπαίκτριες, προπονητικό επιτελείο ή διοίκηση.

Είναι απόλυτα ψευδείς οι πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες κάποια παλιά της φίλη, ήταν ανήσυχη για την κατάσταση της Τζούλιας πολλές μέρες πριν κι είχε επικοινωνήσει με ορισμένες συμπαίκτριές της πριν από την τραγωδία για να μείνουν κοντά της».

Mάλιστα, στο τέλος της ανακοίνωσης επισημαίνεται ότι θα διοργανωθεί τελετή μνήμης στο γήπεδο της Νοβάρα, με την κηδεία της νεαρής να είναι προγραμματισμένη για την Τρίτη 18 Απριλίου.